Varno in zdravo na dogodke

Drobljenje javnih naročil – praktična delavnica

Datum: 27. 8. 2024, 9.00–13.00
Lokacija: dvorana Uradnega lista RS, Dunajska c. 167, Ljubljana
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Naročnik javnega naročila ne sme razdeliti oziroma ga oblikovati v več javnih naročil, da bi se izognil uporabi zakona o javnem naročanju. To je temeljno pravilo, ki ga morajo naročniki spoštovati pri naročanju blaga, storitev in gradnje.

Javni naročniki morajo ob začetku leta načrtovati svoje potrebe za celotno leto, saj se tako lahko izognejo, da bi drobili javno naročilo. V praksi prepoved drobljenja naročnikom povzroča številne težave, saj se pogosto srečujejo z dilemo, katera naročila šteti za istovrstna in kako jih upoštevati pri ocenjevanju vrednosti naročila. .

Vabimo vas na seminar v obliki praktične delavnice, ki ga bo izvedla odvetnica Maja Prebil. Seminar bo razdeljen na dva dela, in sicer bo izveden teoretični in praktični del.

V teoretičnem delu bomo obdelali:

  • kakšne so metode za izračun ocenjene vrednosti;
  • kaj so evidenčna naročila in kako naj jih naročnik oddaja;
  • kaj je drobljenje javnih naročil;
  • kako se izogniti drobljenju javnih naročil;
  • kaj je istovrstno naročilo;
  • kdaj lahko naročnik odstopi od upoštevanja istovrstnih naročil;
  • kaj naj naročnik stori, če tekom leta ugotovi, da presega prag za uporabo ZJN-3;
  • katere so posledice drobljenja javnih naročil.

V okviru praktičnega dela bo izvedena delavnica, v okviru katere bodo udeleženci razdeljeni v skupine obravnavali konkretne primere iz prakse in ob dejanski obravnavi ugotavljali, kdaj gre za drobljenje, katera naročila so istovrstna in kako se naročnik izogne drobljenju javnih naročil.

Predavateljica

 


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o. 

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.
 
 
 

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

 

 

Prijavite se
AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti