Varno in zdravo na dogodke

ZVOP-2: Videonadzor in kontrola vstopa

Datum: 7. 4. 2023, 9.00–10.30
Lokacija: spletni dogodek
Področje: Varstvo osebnih podatkov
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO
Število kreditnih točk: 1 točka
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 214,00 € brez DDV

O dogodku

Ker nepravilno izvedeni sistemi videonadzora, kontrole vstopa in biometrije lahko močno posegajo v pravice in svoboščine posameznikov, ZVOP-2 ta področja dodatno in bolj specifično ureja. To pa pred upravljavce takih sistemov postavlja višje zahteve tako glede obveščanja kot tudi izvedbe takih sistemov, da se zagotovi skladnost sistemov s pravili varstva osebnih podatkov.

Na seminarju se bodo slušatelji seznanili z naslednjimi temami:

  • osnove varstva osebnih podatkov
  • kakšne so zahteve ZVOP-2 za skladnost sistemov videonadzora, kontrole vstopa in biometrije
  • za kaj moramo poskrbeti pred uvedbo sistemov
  • vodenje dnevnikov obdelav v takih sistemih
  • napake, ki jih zaznavamo pri varovanju osebnih podatkov v takih sistemih

Ciljna publika: varnostni menedžerji, tehniki in pooblaščeni inženirji varnostnih sistemov, pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov (DPO), vodstva podjetij ter vodje oddelkov IT. Predvsem je priporočena udeležba za organizacije, ki že imajo uveden videonadzor ali biometrijo, pa bi želele preveriti pogoje prilagoditve na ZVOP-2, in tiste organizacije, ki bi videonadzorne ali biometrične sisteme želele uvesti na način, da bodo skladni z ZVOP-2 in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Predavatelj

Primož Govekar 

Certificiran strokovnjak za informacijsko varnost in varovanje osebnih podatkov s poznavanjem procesov in vodenja ekip, odličnim poznavanjem vodenja projektov v IKT, vodenja IKT ter izkušnjami v mednarodnih okoljih. Primož Govekar je tehnični direktor Info hiše. Njegove izkušnje na področju informacijskih tehnologij segajo še v leta luknjanih kartic, za seboj ima dolgoletne izkušnje na področju vodenja ekip, projektov in informacijske varnosti, na področju obdelave osebnih podatkov pa beleži javne objave svojih člankov že pred več kot desetimi leti. Je presojevalec za ISO 27001 in diplomant prve generacije dodatne poklicne kvalifikacije za pooblaščeno osebo za varovanje osebnih podatkov. Z ZVOP-2 se ukvarja že od prvih predlogov zakona – nekatere njegove rešitve so vsebovane tudi v zadnji različici.

Kotizacija in plačilo

214,00 EUR brez DDV. Po prijavi boste v nekaj dneh s strani Info hiše prejeli predračun, ki ga je potrebno poravnati pred pričetkom dogodka. Kotizacijo poravnate na TRR 0201 0026 2210 269 (znesek kotizacije + DDV).
V kolikor boste izdali naročilnico mora biti naslovljena na: Info hiša d.o.o., Letališka 33, 1000 Ljubljana. Pošljete jo lahko na mail tina@info-hisa.si.
Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa, ki ga boste prejeli po opravljeni storitvi.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
  • 20-odstotni popust za člane DPO kluba Info hiše (koda DPO20)
  • Obveščanje o javnih naročilih in aktualni zakonodaji – preizkusite 14 dni brezplačno!

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

Prijavite se
AAA Zlata odličnost