Varno in zdravo na dogodke

Zakonitost obdelave osebnih podatkov in pravice posameznikov

Datum: 25. 10. 2021, 10.–13.15
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS in spletni dogodek
Področje: Spletni seminar/-ji
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO
Število kreditnih točk: 2 točki
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Pred vsako obdelavo osebnih podatkov se moramo vprašati: ali smemo tako obdelavo izvajati in na kateri pravni podlagi jo bomo izvajali. GDPR opredeljuje 6 pravnih podlag in vsaka izmed njih ima svoje posebnosti, ki jih moramo poznati pri odločanju, katero bom izbrali. Prehajanje med pravnimi podlagami namreč ni mogoče.

  1. Sklenitev in izvajanje pogodbe; kdaj je obdelava osebnih podatkov že prešla mejo sorazmernosti?
  2. Privolitev oziroma soglasje; kako oblikovati privolitev, kako upravljati z njimi?
  3. Zakoniti interes; kdaj lahko uporabimo ta pravni temelj, kako tehtamo zakonitost interesa (kako izdelamo LIA)?
  4. Zakon; oblikovanje obdelave (vključno z obsegom podatkov) na podlagi zakona
  5. Zaščita življenjskih interesov posameznika
  6. Opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti

Upravljavci izvajajo veliko obdelav in znotraj obdelav se prepleta več pravnih podlag. Kako izvajati pregled nad njimi, kako se naučiti razmišljati o pravnih podlagah, ali smo prav določili, kaj pa če ne…. Z vsemi takimi vprašanji se bomo srečali in moramo biti nanje pripravljeni.

Pravni temelji v določeni meri tudi vplivajo na pravice posameznika, katerega podatke obdelujemo. Pregledali bomo vse pravice posameznikov in kako jih učinkovito izvajati. Kje so pasti in kako se jim izognemo.

Komu je izobraževanje namenjeno

Izobraževanje je namenjeno pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO), pravnikom v podjetjih, vodjem IT oddelkov, vodjem marketinga, vodjem kadrovske službe, odgovornim osebam za obdelave osebnih podatkov.

Predavateljica

Bojana Pleterski, direktorica Info hiše

Diplomirana ekonomistka, izkušena pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v velikih organizacijah.
Bojana Pleterski se je po študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani vrsto let ukvarjala s potrošnikom. Najprej 5 let kot raziskovalka njegovega obnašanja v okviru družbe Valicon sprva kot direktorica trženjskih raziskav in kasneje kot izvršna direktorica. Nato se je bolj usmerila v zvestobo potrošnika in področje CRM sistemov in sicer bolj v analitičnem delu. 10 let je v Poslovnem sistemu Mercator vodila sistem zvestobe Pika kartice, kjer je poleg vodenja vseh procesov in uporabniškega razvoja IT sistemov za podporo zvestobe in plačilne funkcije kartice Pika, skrbela za tudi za varnost osebnih podatkov tega področja v skladu z ZVOP-1. Z uveljavitvijo Splošne uredbe o varstvu podatkov v letu 2018 je prevzela vlogo pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov v Mercatorju.

Kotizacija in plačilo

244,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za dva ali več udeležencev
  • 10-odstotni popust pri prijavi na najmanj dve izobraževanji v organizaciji Info hiše (koda POPUST10)
  • 20-odstotni popust za člane kluba DPO Info hiše (koda DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj tri delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal tudi preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

Prijavite se
AAA Zlata odličnost