Varno in zdravo na dogodke

Varstvo osebnih podatkov v medicinskih in socialnih ustanovah

Datum: 12. 2. 2021, 10.00–12.30
Lokacija: Spletni seminar
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO
Število kreditnih točk: 3 točke
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 214,00 € brez DDV

O dogodku

Čeprav je bila tematika dokaj dobro pokrita že v ZVOP-1, je GDPR še natančneje definiral, kaj so posebne vrste osebnih podatkov oziroma občutljivih osebnih podatkov, kot so se imenovali prej. Hkrati s tem je določil tudi nekatere dodatne varovalne mehanizme, kot je uvedba pooblaščene osebe za varstvo podatkov.

Na predavanju boste spoznali osnove varovanja osebnih podatkov in pravila, ki so še posebej izpostavljena v zdravstvu. Za lažjo predstavo si bomo pogledali nekaj tehničnih rešitev, kako zavarujemo osebne podatke in se poskusili v varovanju posebnih vrst osebnih podatkov pri prenosu.

Navedli bomo nekatere dobre prakse, izpostavili pa tudi slabe prakse, ki so jih naši svetovalci zaznali v preteklih letih. Posebej bomo prikazali, kje so točke, kjer zdravstveni podatki prepogosto odtečejo iz naših zdravstvenih ali socialnih ustanov.

Program

 1. Kratek uvod in načela GDPR
 2. Osnovni pojmi obdelave s pojasnili, kaj vse je lahko obdelava
 3. Pravni temelji in nameni obdelave v zdravstvu
 4. Naše vloge kot upravljavec ali obdelovalec ter kdo so vse obdelovalci, ki jih ne smemo prezreti
 5. Vloga pooblaščene osebe in zakaj jo je pametno imeti tudi če smo majhna organizacija
 6. Prenos osebnih podatkov med ustanovami, do pacienta s praktičnimi primeri rešitev
 7. Roki hrambe v zdravstvu
 8. Prakse omejevanja dostopa
 9. Sledenje pristopov – zakaj in kako?

Komu je izobraževanje namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno pooblaščenim osebam in vodilnim skrbnikom procesov v organizacijah socialnega in zdravstvenega varstva, zdravnikom, glavnim sestram ter drugemu vodstvenemu osebju.

Predavatelja

dr. Nataša Pirc Musar, odvetnica v Odvetniški družbi Pirc Musar & Lemut Strle 

Nataša Pirc Musar se je rodila leta 1968 v Ljubljani. Na ljubljanski Pravni fakulteti je diplomirala leta 1992, pravosodni izpit pa je opravila leta 1997. Po zaključku študija se je zaposlila na slovenski nacionalni televiziji, kjer je šest let delala kot novinarka in voditeljica osrednje informativne oddaje TV Dnevnik. Nato je bila pet let voditeljica osrednje informativne oddaje 24 ur na največji slovenski komercialni televiziji POP TV.

Svoje novinarsko znanje je dodatno izpopolnjevala na CNN v Atlanti, v Združenih državah Amerike, kasneje pa je dva semestra študirala na oddelku za medije na univerzi v Manchestru v Veliki Britaniji. Med študijem je bila na praksi na televizijskih postajah BBC, Granada TV, Sky News, Reuter TV in Border TV. Pisala je tudi časopisne članke in delala na različnih radijskih postajah.

Želja po novih znanjih jo je leta 2001 vodila v gospodarstvo. Vodila je službo za korporativno komuniciranje v družbi Aktiva Group, največji zasebni finančni družbi v Sloveniji. Aprila 2003 se je zaposlila na Vrhovnem sodišču kot direktorica Centra za izobraževanje in informiranje. Julija 2004 jo je Državni zbor na predlog predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška izvolil za pooblaščenko za dostop do informacij javnega značaja. Od 31. 12. 2005 dalje pa je opravljala funkcijo informacijske pooblaščenke. Več...Primož Govekar 

Certificiran strokovnjak za informacijsko varnost in varovanje osebnih podatkov s poznavanjem procesov in vodenja ekip, odličnim poznavanjem vodenja projektov v IKT, vodenja IKT ter izkušnjami v mednarodnih okoljih.

Primož Govekar je tehnični direktor Info hiše. Njegove izkušnje na področju informacijskih tehnologij segajo še v leta luknjanih kartic, za seboj ima dolgoletne izkušnje na področju vodenja ekip, projektov in informacijske varnosti, na področju obdelave osebnih podatkov pa beleži javne objave svojih člankov že pred več kot desetimi leti. Je presojevalec za ISO 27001 in diplomant prve generacije dodatne poklicne kvalifikacije za pooblaščeno osebo za varovanje osebnih podatkov.Kotizacija in plačilo

214,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

 • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
 • 20-odstotni popust za člane DPO kluba Info hiše (koda DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

 

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti