Varno in zdravo na dogodke

Varstvo osebnih podatkov po novem ZVOP-2 v praksi

Datum: 24. 2. 2023, 10.00–13.00
Lokacija: spletni dogodek
Področje: Varstvo osebnih podatkov
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO+
Število kreditnih točk: 3 točke
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 214,00 € brez DDV

O dogodku

ZVOP-2 je tu. Kaj to pomeni v praksi? Kako se praksa dopolnjuje?

V zadnjih petih letih je nastalo veliko dilem in izkušenj, upravljavci in obdelovalci smo se veliko naučili. Kako bomo delovali po ZVOP-2? Več področij z novim zakonom dobi ustrezne usmeritve in – priznali si bomo – tudi nova vprašanja.

Predavanje bo pregled nad tem, kaj vse je potrebno za doseganje skladnosti varstva osebnih podatkov na način, da bomo zajeli vso zakonodajo, smernice in prakso. Poudarek bo na rešitvah, kako izvajati obdelave, da bomo dosegali poslovne cilje in ustrezno poskrbeli za zasebnost.

Kot gostja se nam bo s strani Informacijskega pooblaščenca pridružila vodja nadzornikov mag. Eva Kalan Logar, ki bo izpostavila dobre prakse in pogoste napake iz izkušenj nadzornikov ter vas tako usmerila v iskanje pravih rešitev. Predstavila nam bo tudi postopkovne spremembe, ki jih prinaša ZVOP-2.

Program seminarja:

 • Kako ZVOP-2 dopolnjuje določbe GDPR?
 • Kje začeti? Napotki za »začetnike« in bolj izkušene
 • Teorija in praksa po ključnih področjih varstva osebnih podatkov:
  • zakonitost obdelav, transparentnost in zagotavljanje pravic
  • odgovornost upravljavcev in obdelovalcev, varnost osebnih podatkov, DPIA, obravnava kršitev
  • razmerja med pravnimi subjekti: pogodbeni obdelovalci, soupravljavci, ločeni upravljavci
  • pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov: kdaj, kako, izkušnje
  • posebna področja: prenosi podatkov v tretje države, videonadzor, biometrija, povezovanje zbirk, javne knjige, raziskovalni nameni
 • Koristne izkušnje iz prakse nadzorov Informacijskega pooblaščenca
 • Kaj novi postopki po ZVOP-2 pomenijo za upravljavce in obdelovalce?

Komu je izobraževanje namenjeno

Izobraževanje je namenjeno pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO), pravnikom v podjetjih, vodjem IT oddelkov, vodjem marketinga, vodjem kadrovske službe, odgovornim osebam za obdelave osebnih podatkov.

Predavateljica

Bojana Pleterski, direktorica Info hiše

Bojana Pleterski je direktorica Info hiše. Svoje znanje o varstvu osebnih podatkov je razvijala 10 let kot vodja sistema zvestobe Mercator Pika, ki je tako za zvestobni kot tudi plačilni del zahteval več zahtevnih obdelav. Pri svojem delu je vedno poudarjala varnost in zasebnost imetnikov kartice ter se na področju varstva osebnih podatkov izobraževala že dolgo pred uvedbo GDPR. Svoje znanje je dodatno nadgradila pri pridobivanju dodatne kvalifikacije Strokovnjak za varstvo osebnih podatkov DPO/POVOP. Tri leta je opravljala funkcijo pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov v sistemu Mercator. Odlikuje jo pragmatičnost in praktična uporaba teoretičnih znanj s področja varstva osebnih podatkov.

Pri nastajanju ZVOP-2 je vse od prvega osnutka iz leta 2017 sodelovala v okviru priprave komentarjev in predlogov sprememb ter dopolnitev.

in

gostja mag. Eva Kalan Logar, vodja nadzornikov IP RS

Kotizacija in plačilo

214,00 EUR brez DDV. 
Po prijavi boste v nekaj dneh s strani Info hiše prejeli predračun, ki ga je potrebno poravnati pred pričetkom dogodka. Kotizacijo poravnate na TRR 0201 0026 2210 269 (znesek kotizacije + DDV).
V kolikor boste izdali naročilnico mora biti naslovljena na: Info hiša d.o.o., Letališka 33, 1000 Ljubljana. Pošljete jo lahko na mail tina@info-hisa.si
Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa, ki ga boste prejeli po opravljeni storitvi.

Ugodnost

 • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
 • 20-odstotni popust za člane DPO kluba Info hiše (koda DPO20)
 • popusta se med seboj ne seštevata

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj tri delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

AAA Zlata odličnost