Spletni seminar – Odškodninska odgovornost izvajalca in investitorja

Datum: 14. 4. 2020, 9.00–12.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 144,00 € brez DDV

Udeleženci pri gradnji so za svoje pogodbene obveznosti poslovno odškodninsko odgovorni, pri gradnjah pa se pojavlja tudi neposlovna odškodninska odgovornost.

Izkušnje iz prakse kažejo, da se udeleženci pri gradnji premalo zavedajo svojih obveznosti in tveganj, ki jih prevzemajo kot udeleženci pri gradnji ter se ne zavedajo vseh tveganj, ki jih lahko doletijo zaradi slabo pripravljenih pogodb z ostalimi udeleženci pri gradnji ali zaradi opustitve svoje notifikacijske dolžnosti.

Seminar je namenjen investitorjem, gradbenim izvajalcem, projektantom in nadzornikom.

Vsi navedeni štirje udeleženci pri gradnji so za svoje pogodbene obveznosti poslovno odškodninsko odgovorni, zato vas vabimo na spletni seminar, kjer vas bomo seznanili z vsemi obveznostmi in tveganji, ter odgovorili na vsa pereča vprašanja, ki se pojavljajo v praksi.

Komu je seminar namenjen?

Vsem subjektom (naročnikom / investitorjem in izvajalcem), ki izvajajo gradbene projekte.

Program

  • Vrste odškodninske odgovornosti
  • Predpostavke odškodninske odgovornosti
  • Zastaranje odškodninske odgovornosti
  • Odškodninska odgovornost za poškodbe na gradbišču
  • Razmejitev odgovornosti
  • Kazenska odgovornost za poškodbe

Predavateljica

 

Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Kotizacija in plačilo

  • 144,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.