Spletni seminar – Najpogostejše napake po GDPR

Datum: 20. 4. 2020, 9.00–12.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Spletni seminar/-ji
Organizator: Uradni list RS in Info hiša
Kotizacija: 144,00 € brez DDV

O dogodku

Po skoraj dveh letih uporabe GDPR še vedno opažamo obilico napak, ki jih upravljavci delamo pri delu z osebnimi podatki. Zato bomo tokratno delavnico izvedli malce drugače, kot jih izvajamo sicer, saj bomo uvodoma predstavili najpogostejše napake, ki jih opažamo sami, nato pa se bomo osredotočili na vaše konkretne primere in jih na kratko analizirali ter tako tudi drugim udeležencem predali uporabna praktična znanja s področja urejanja varstva osebnih podatkov. 

Zato vas bomo prosili, da nam ob prijavi pošljete svoje primere, za katere bi želeli, da jih pregledamo in potem na delavnici skupaj analiziramo.

Zaradi časovne omejitve spletnega seminarja bomo vaše primere združili v sklope, če bo vprašanj več, kot to dopušča časovna omejitev delavnice, pa bodo prednost dobili tisti, ki bodo svoja vprašanja ali tekste prej posredovali na e-naslov: seminarji@uradni-list.si, in sicer najkasneje do 18. aprila 2020 do 12. ure.

Program

  • ABC osnove GDPR-ja, s poudarkom na delih, kjer je največ napak.
  • Praktična analiza vaših primerov.
  • Vaša vprašanja in odgovori.
  • Zaključek – kako zagotoviti avtentično revizijsko sled, ne da bi pri tem bankrotirali (logproof).

Na spletnem seminarju bomo odgovorili na vprašanja, kot so:

  • Ali smo za določeno obdelavo izbrali ustrezno pravno podlago?
  • V podpis smo dobili pogodbo o obdelavi osebnih podatkov – kako preveriti, ali je ustrezna?
  • Kako je z obdelavo osebnih podatkov v spletnih trgovinah – denimo v primeru pošiljanja opomnika na podlagi abandonded cart?
  • Ali so naši disclaimerji pravilno napisani?

Komu je seminar namenjen?

Vsem upravljavcem, ki se soočajo s težavami pri urejanju področja varstva osebnih podatkov. Poudarek bo predvsem na upravljavcih, ki obdelujejo večje število osebnih podatkov, kot so spletne trgovine; družbe, ki imajo klube zvestobe ali pogosto izvajajo neposredno trženje. Ker so pravila GDPR enaka za vse, je delavnica izvrsten pripomoček tudi za manjše upravljavce.

Predavatelj

Klemen Kraigher Mišič, univ. dipl. prav., MBA, direktor Info hiše, d.o.o., in dolgoletni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu RS.
 

Kotizacija in plačilo

144,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 20-odstotni popust za člane DPO kluba (koda za popust DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.