Spletni seminar – Koliko se lahko spremeni pogodba o izvedbi javnega naročila v času izrednih razmer?

Datum: 16. 4. 2020, 13.30–15.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Javna naročila
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: javna naročila
Število kreditnih točk: 1 točka
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 75,00 € brez DDV

Pridružite se nam na spletnem seminarju in strokovnjakinji zastavite vprašanja, s katerimi se trenutno soočate.

Vprašanja nam lahko pošljete na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 15. aprila 2020 do 13. ure. Vprašanja boste lahko zastavljali tudi med spletnim seminarjem.

Epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) je prinesla številne izzive pri izvajanju pogodbe o izvedbi javnega naročila. Naročniki in ponudniki si zastavljajo številna vprašanja, kot so npr., ali se lahko z aneksom spremeni pogodbena cena, ali se lahko podaljša rok izvedbe, ali se lahko dopusti dobava alternativnega materiala, ali se lahko spremeni pogodbeno določilo o višji sili in uveljavljanju pogodbene kazni, ali mora naročnik zaradi sprejetega interventnega zakona, ki prinaša spremembe pri uveljavljanju pogodbene kazni, skleniti aneks k pogodbi o izvedbi javnega naročila.

Na vsa ta in druga podobna vprašanja bo strokovnjakinja s področja javnih naročil, odvetnica Maja Prebil iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil o. p., d. o. o., podala odgovore na spletnem seminarju.

Komu je seminar namenjen?

Javnim naročnikom in gospodarskim subjektom, ki nastopajo v postopkih javnega naročanja.

Program

  • Predstavitev možnosti, ko se lahko zakonito sklene aneks k pogodbi o izvedbi javnega naročila
  • Postopek sklepanja aneksov
  • Odgovori na konkretna vprašanja v zvezi z izvajanjem javnih naročil

Predavateljica

 

Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Kotizacija in plačilo

  • 75,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji boste z udeležbo na tem seminarju pridobili 1 kreditno točko v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.