Spletni seminar – Kako priti do zakonitih aneksov k pogodbi o izvedbi javnega naročila

Datum: 7. 5. 2020, 9.00–11.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Javna naročila
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: javna naročila
Število kreditnih točk: 1 točka
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 144,00 € brez DDV

Pridružite se nam na spletnem seminarju in strokovnjakinjama zastavite vprašanja, s katerimi se trenutno soočate.

Vprašanja nam lahko pošljete na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do torka, 5. maja 2020, do 12. ure. Vprašanja boste lahko zastavljali tudi med spletnim seminarjem.

Namen javnega naročila je pridobiti izvajalca, s katerim naročnik sklene pogodbo, na podlagi katere izvajalec za naročnika izvede predmet, ki ga naročnik potrebuje.

Med izvajanjem javnega naročila pogosto nastane potreba po spremembi pogodbe o izvedbi javnega naročila, naročniki pa se soočijo z vprašanjem, ali je sprememba dovoljena ali ne.

Dobro poznavanje zakonodaje in prakse pri sklepanju aneksov k pogodbi o izvedbi javnega naročila je ključno, saj predstavlja nezakonito sklenjen aneks prekršek.

Komu je seminar namenjen?

Javnim naročnikom in gospodarskim subjektom, ki nastopajo v postopkih javnega naročanja.

Program

  • Predstavitev možnosti, ko se lahko zakonito sklene aneks k pogodbi o izvedbi javnega naročila
  • Priporočljive pogodbene določbe, ki bodo naročnikom olajšale sklepanje aneksov
  • Postopek sklepanja aneksov
  • Prekrškovne posledice nezakonito sklenjenega aneksa

Predavateljica

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o 

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil tako z vidika vlagateljev, kakor tudi naročnikov. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, ki je izšel pri založbi Uradni list. Trenutno sodeluje pri pripravi priročnika za uporabo ZJN-3, je pa tudi avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja ter priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi. Pred kratkim je pri založbi Uradni list izšel tudi njen Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.

 

Kotizacija in plačilo

  • 144,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji boste z udeležbo na tem seminarju pridobili 1 kreditno točko skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.