Spletni seminar – Kako lahko podizvajalec uveljavlja neposredno plačilo od investitorja?

Datum: 5. 5. 2020, 9.00–10.30
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Javna naročila
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: gradnje
Število kreditnih točk: 1 točka
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 75,00 € brez DDV

Pridružite se nam na spletnem seminarju in strokovnjakinji zastavite vprašanja, s katerimi se trenutno soočate.

Vprašanja nam lahko pošljete na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 3. maja 2020 do 12. ure. Vprašanja boste lahko zastavljali tudi med spletnim seminarjem.

Na trgu se vpliv epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) že kaže v poslabšanju plačilne discipline. Za podizvajalce je priporočljivo, da poznajo možnost, ki jo imajo v skladu z Obligacijskim zakonikom in ki jim omogoča, da plačilo za svoje delo zahtevajo neposredno od investitorja in ne od svojega naročnika. V katerih primerih je podizvajalec upravičen do neposrednega plačila in kaj mora storiti, da bo njegov zahtevek za neposredno plačilo utemeljen in mu bo moral investitor plačati neposredno, bo na spletnem seminarju pojasnila strokovnjakinja s področja gradbenega prava, odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Komu je seminar namenjen?

Gospodarskim subjektom, ki nastopajo v vlogi podizvajalcev in investitorji (naročniki), ki lahko pričakujejo zahteve za neposredno plačilo.

Program

  • V katerih primerih je podizvajalec upravičen do neposrednega plačila
  • Kaj mora podizvajalec storiti, da bo njegov zahtevek za neposredno plačilo utemeljen
  • Odgovori na konkretna vprašanja v zvezi z izvajanjem javnih naročil

Predavateljica

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil tako z vidika vlagateljev, kakor tudi naročnikov. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, ki je izšel pri založbi Uradni list. Trenutno sodeluje pri pripravi priročnika za uporabo ZJN-3, je pa tudi avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja ter priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi. Pred kratkim je pri založbi Uradni list izšel tudi njen Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.

 

Kotizacija in plačilo

  • 75,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji boste z udeležbo na tem seminarju pridobili 1 kreditno točko skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.