Skladnost spletnih strani in
posledice odločitve
CJEU C-311 /18
(Schrems II)

Datum: 14. 12. 2020, 10.00–12.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Spletni seminar/-ji
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO+
Število kreditnih točk: 2 točki
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 114,00 € brez DDV

Priporočeno predznanje (Priporočljivo je poznavanje principov GDPR)

O dogodku

Poleti leta 2020 je na zahtevo avstrijskega aktivista Maxa Schremsa Evropsko sodišče odločilo, da t.i. »Privacy shield«, ki je olajšal prenos osebnih podatkov iz EU v ZDA in s tem uporabo storitev internetnih velikanov, kot so npr. Facebook, Google, Amazon in Microsoft,  ne more biti več primerna pravna osnova za izvoz osebnih podatkov.

Približno mesec zatem je Max Schrems začel s prijavami spletnih strani, ki po njegovem kršijo novo odločitev CJEU. Med njimi so se znašle tudi spletne strani večjih slovenskih podjetij.

Na predavanju si bomo ogledali, kako sploh vedeti, katere osebne podatke vaša spletna stran posreduje drugim deležnikom, kakšne so nove zahteve Evropskega sodišča glede tega in kako s kar najmanj tveganja obdržati kar največ storitev na spletni strani.

Program

 1. Pravne osnove za prenos podatkov v tretje države
  1. Ureditev do 16. 7. 2020
  2. Vsebina odločitve C-311/18 in kako vpliva na prenos OP v ZDA
  3. Kaj moramo storiti za zagotovitev pravne varnosti
 2. Osnove delovanja spletnih strani
 3. Predstavitev pogostih napak, njihovih tveganj in možne mitigacije le-teh
 4. Delavnica/seminar (samo za šolanje): Pregled vaše spletne strani, identifikacija potencialno neskladnih elementov in evaluacija le-teh.

Komu je seminar namenjen?

Predavanje je namenjeno vodilnim v organizacijah, službam, ki so odgovorne za vsebino in delovanje spletnih strani in pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO-jem) v organizacijah.

Predavatelj

Primož Govekar 

Certificiran strokovnjak za informacijsko varnost in varovanje osebnih podatkov s poznavanjem procesov in vodenja ekip, odličnim poznavanjem vodenja projektov v IKT, vodenja IKT ter izkušnjami v mednarodnih okoljih.
Primož Govekar je tehnični direktor Info hiše. Njegove izkušnje na področju informacijskih tehnologij segajo še v leta luknjanih kartic, za seboj ima dolgoletne izkušnje na področju vodenja ekip, projektov in informacijske varnosti, na področju obdelave osebnih podatkov pa beleži javne objave svojih člankov že pred več kot desetimi leti. Je presojevalec za ISO 27001 in diplomant prve generacije dodatne poklicne kvalifikacije za pooblaščeno osebo za varovanje osebnih podatkov.

Kotizacija in plačilo

114,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

 • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
 • 20-odstotni popust za člane DPO kluba Info hiše (koda DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

AAA Zlata odličnost