Priprava ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov (DPIA)

Datum: 23. 4. 2021, 10.00–11.30
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Spletni seminar/-ji
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO+
Število kreditnih točk: 2 točki
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 114,00 € brez DDV

O dogodku

Ste se že mučili z izdelavo ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov? Če je odgovor pritrdilen, ste bržkone ugotovili, da to ni enostavna naloga. Predvsem to ni naloga samo ene osebe v podjetju, in ta oseba ni pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

Ključno pri izdelavi ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov (DPIA) je razumevanje obdelave osebnih podatkov, sama priprava tega dokumenta pa vas prisili, da se je lotite temeljito. Ker je ta dokument namenjen samo upravljavcu oziroma ga morate na zahtevo pokazati Informacijskemu pooblaščencu, lahko vanj zapišete prav vse podrobnosti obdelav in ukrepov, ki ste jih izvedli za zavarovanje osebnih podatkov. Ko boste naredili temeljito oceno učinkov, boste svoje obdelave res dobro poznali ter imeli obdelave in ukrepe za zavarovanje osebnih podatkov tudi ustrezno dokumentirane.

Na seminarju bomo odgovorili na vprašanja, kot so:

  • Kdaj je treba izdelati DPIA?
  • Kdo jo izdela? Kdo sodeluje? Kakšna je vloga pooblaščenca za varstvo podatkov?
  • Kakšna mora biti DPIA na pogled? Katero metodologijo izbrati?
  • Kako izvedemo vse korake pri izdelavi ocene (opis obdelave, analiza tveganj in opredelitev ukrepov za zmanjševanje tveganj)?
  • Kaj je rezultat ocene, kateri so naslednji koraki?

Na predavanju boste osvojili različne metodologije izdelave DPIA in spoznali kontrolni seznam tveganj in ukrepov za obvladovanje tveganj. Ne glede na izbrano metodologijo boste osvojili znanje, kako temeljito opisati obdelave osebnih podatkov in na katera tveganja je pri tem treba misliti.

Komu je izobraževanje namenjeno

Pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO), pravnikom v podjetjih, vodjem IT-oddelkov, vodjem marketinga, vodjem kadrovske službe, odgovornim osebam za obdelavo osebnih podatkov. Predvsem je udeležba priporočljiva za podjetja, ki so upravljavci velikih baz osebnih podatkov in/ali posebnih vrst osebnih podatkov, ter tudi za podjetja, ki razvijajo IT-rešitve za obdelavo osebnih podatkov, in podjetja, ki ponujajo storitve neposrednega trženja.

Predavateljica

Bojana Pleterski, direktorica Info hiše

Diplomirana ekonomistka, izkušena pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v velikih organizacijah.
Bojana Pleterski se je po študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani vrsto let ukvarjala s potrošnikom. Najprej 5 let kot raziskovalka njegovega obnašanja v okviru družbe Valicon sprva kot direktorica trženjskih raziskav in kasneje kot izvršna direktorica. Nato se je bolj usmerila v zvestobo potrošnika in področje CRM sistemov in sicer bolj v analitičnem delu. 10 let je v Poslovnem sistemu Mercator vodila sistem zvestobe Pika kartice, kjer je poleg vodenja vseh procesov in uporabniškega razvoja IT sistemov za podporo zvestobe in plačilne funkcije kartice Pika, skrbela za tudi za varnost osebnih podatkov tega področja v skladu z ZVOP-1. Z uveljavitvijo Splošne uredbe o varstvu podatkov v letu 2018 je prevzela vlogo pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov v Mercatorju.

Kotizacija in plačilo

114,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za dva ali več udeležencev
  • 20-odstotni popust za člane kluba DPO Info hiše (koda DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj tri delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

Prijavite se
AAA Zlata odličnost