Varno in zdravo na dogodke

Prenos osebnih podatkov po prenovljenih standardnih pogodbenih klavzulah

Datum: 6. 9. 2021, 10.–11.30
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS in spletni dogodek
Področje: Spletni seminar/-ji
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO
Število kreditnih točk: 2 točki
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 114,00 € brez DDV

O dogodku

Z odločitvijo C-311/2018 je Sodišče EU razveljavilo t.i. ščit zasebnosti (Privacy Shield), ki je olajšal izvoz osebnih podatkov v ZDA. Ob tem je sodišče izpostavilo, da bodo potrebna dodatna zagotovila in prilagoditve tudi v primeru drugih mehanizmov, ki jih GDPR predvideva za izvoz podatkov v tretje države in s tem ZDA. Komisija EU je v odgovor sprejela prenovljene standardne pogodbene klavzule (SPK), ki jih pravni subjekti v EU lahko uporabijo v odnosu do soupravljavcev ali obdelovalcev zunaj EU.

Program

  1. Pregled običajno skritih obdelav v tretjih državah
  2. Predstavitev pravnih podlag za izvoz v tretje države s poudarkom na SPK
  3. Pregled in uporaba prenovljenega obrazca SPK

Komu je izobraževanje namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno vodjem IT, pooblaščenim osebam za varstvo osebnih podatkov in drugo odgovorno osebje podjetij, ki za obdelave osebnih podatkov uporabljajo storitve ponudnikov s sedežem zunaj EU (prim. Cloudflare, Mailchimp, Google …).

Predavatelj

Primož Govekar 

Certificiran strokovnjak za informacijsko varnost in varovanje osebnih podatkov s poznavanjem procesov in vodenja ekip, odličnim poznavanjem vodenja projektov v IKT, vodenja IKT ter izkušnjami v mednarodnih okoljih.

Primož Govekar je tehnični direktor Info hiše. Njegove izkušnje na področju informacijskih tehnologij segajo še v leta luknjanih kartic, za seboj ima dolgoletne izkušnje na področju vodenja ekip, projektov in informacijske varnosti, na področju obdelave osebnih podatkov pa beleži javne objave svojih člankov že pred več kot desetimi leti. Je presojevalec za ISO 27001 in diplomant prve generacije dodatne poklicne kvalifikacije za pooblaščeno osebo za varovanje osebnih podatkov.

Kotizacija in plačilo

114,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
  • 10-odstotni popust pri prijavi na najmanj dve izobraževanji v organizaciji Info hiše (koda POPUST10)
  • 20-odstotni popust za člane DPO kluba Info hiše (koda DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal tudi preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

 

Prijavite se
AAA Zlata odličnost