Varno in zdravo na dogodke

Po korakih do dobro pripravljene razpisne dokumentacije - praktična delavnica

Datum: 30. 9. 2020, 9.00–14.00
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS in spletni seminar
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

Pridružite se nam v živo ali preko spleta

  • Katere določbe so tiste, ki odlikujejo dobro pripravljeno razpisno dokumentacijo in katere določbe v njej povzročajo težave?
  • Kaj loči razpisne dokumentacije na podlagi katerih je vložen uspešen revizijski zahtevek, od tistih, v zvezi s katerimi revizijski zahtevek ni uspešen?
  • Katere določbe v razpisni dokumentaciji se kopirajo že vrsto let, pa so preživele oziroma niso več aktualne ali pa so za naročnika celo škodljive?

Na praktično delavnico vabljeni naročniki (in ponudniki), ki že imate izkušnje z javnim naročanjem in želite na primeru priprave razpisne dokumentacije dopolniti znanje, kako pristopiti k pripravi razpisne dokumentacijekako jo sestaviti in kako oblikovati navodilaobrazce in pogodbo.

Na delavnici bomo pogledali tudi vse posebnosti in trike, ki prežijo na naročnike pri pripravi ESPD, objavi razpisne dokumentacije ter elektronskem odpiranju ponudb.

Program

9.00–9.30 Seznam opravil in aktivnosti, ki jih je treba izvesti pred začetkom priprave razpisne dokumentacije s primeri

9.30–10.00 Seznam odločitev, ki jih mora sprejeti naročnik za čistopis razpisne dokumentacije

10.00–10.30 Določbe v razpisni dokumentaciji, ki ne smejo manjkati ali ki so povsem odveč

10.30–10.45 Odmor

10.45–12.00 Praktično vodenje skozi objavo razpisne dokumentacije, javno odpiranje ponudb, elektronsko oddajo ponudb, vpogled v ponudbo ter pasti, ki so s tem povezane

12.00–12.30 Odmor

12.30–14.00 Kako pripravimo dobro pogodbo za dobavo blaga, za izvedbo storitev in gradbeno pogodbo - konkretne pogodbene klavzule s primeri

Predavateljici

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil tako z vidika vlagateljev, kakor tudi naročnikov. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, ki je izšel pri založbi Uradni list. Trenutno sodeluje pri pripravi priročnika za uporabo ZJN-3, je pa tudi avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja ter priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi. Pred kratkim je pri založbi Uradni list izšel tudi njen Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljico nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 28. septembra 2020, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju v živo ali preko spleta.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

AAA Zlata odličnost