Pasti razpisnih dokumentacij ter objav javnih naročil, ki jih morajo ponudniki nujno poznati – praktična delavnica

Datum: 7. 10. 2020, 8.30–14.00
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS in spletni seminar
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

Pridružite se nam v živo ali preko spleta

Hitri pregled odločb Državne revizijske komisije pokaže, da imajo ponudniki pri javnih naročilih največkrat skupne oziroma podobne težave, ki jih je mogoče razvrstiti v nekaj kategorij ravnanja naročnikov. Ker se ta ravnanja pogosto pojavljajo, lahko ponudniki z ustrezno skrbnostjo ter s poznavanjem najpogostejših težav drastično zmanjšajo tveganje oddaje neustrezne oziroma nedopustne ponudbe.

Izobraževanje je namenjeno pregledu določb razpisne dokumentacije in objave javnega naročila, ki so v zadnjem obdobju povzročile izločitev ponudb določenih ponudkov oziroma, ki so povzročile, da najugodnejši ponudniki niso dobili oddanega javnega naročila.

Program

8.30–9.00 Prihod udeležencev

9.00–10.30 Najpogostejši primeri nezakonitih ali spornih določb v razpisni dokumentaciji po področjih dobave blaga, izvedbe storitve ter gradnje

10.30–10.45  Odmor

10.45–12.00 Tehnika zastavljanja vprašanj, pojasnjevanja dilem ter odločitve v zvezi z revizijskimi zahtevki

12.00–12.30 Odmor

12.30–14.00 Vse pasti, ki lahko izvirajo iz pogodbe o izvedbi javnega naročila s konkretnimi spornimi členi

Predavateljici

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil tako z vidika vlagateljev, kakor tudi naročnikov. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, ki je izšel pri založbi Uradni list. Trenutno sodeluje pri pripravi priročnika za uporabo ZJN-3, je pa tudi avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja ter priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi. Pred kratkim je pri založbi Uradni list izšel tudi njen Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljico nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 5. oktobra 2020, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju v živo ali preko spleta.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

Prijavite se

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno