Varno in zdravo na dogodke

Novosti, ki jih prinaša novela C Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja in uvedba sistema e-Revizija

Datum: 26. 11. 2019, 9.00–14.30
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Pravna materija javnih naročil in pravno varstvo v postopkih le teh, se zaradi zakonodajalčevih odločitev, ki stremijo k zakonitosti, hitrosti in učinkovitosti, nenehno spreminjajo.

Novela ZPVPJN-C bo imela za javne naročnike, ponudnike, ponudnike pritožnike in Državno revizijsko komisijo (DKOM) konkretne posledice.

Glavne spremembe:

  • presojanje le bistvenih kršitev v postopkih javnega naročanja,
  • določitev roka, v katerem mora naročnik sprejeti novo odločitev v primeru uspešnega zahtevka za revizijo,
  • prednostna obravnava večjih projektov v revizijskem postopku,
  • reorganizacija DKOM.

Z 29. 12. 2019 se začne uporabljati portal e-Revizija, ki se bo uporabljal za elektronsko izmenjavo informacij in dokumentov v predrevizijskem, revizijskem in pritožbenem postopku.

Ponudniki bodo po novem vlagali tako zahtevke za revizijo kot tudi pritožbe prek portala e-Revizija.

Na omenjene spremembe vas bosta s svojimi predavanji pripravili odvetnica Maja Prebil z odvetniške družbe Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in mag. Urška Skok Klima z Ministrstva za javno upravo.

Program

8.30–9.00        Registracija udeležencev

9.00–10.30      Novosti, ki jih prinaša ZPVPJN-C (odvetnica Maja Prebil)

10.30–10.45    Odmor

10.45–12.00    Upravni spor zoper odločitve Državne revizijske komisije in uveljavljanje povračila škode (odvetnica Maja Prebil)

12.00–12.30    Odmor

12.30–14.00    Uvedba sistema e-Revizija (Predstavitev s praktičnim prikazom) (mag. Urška Skok Klima)

Predavateljici



Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o.

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.
 
 
 
 
mag. Urška Skok Klima, vodja Sektorja za sistem javnega naročanja na Direktoratu za javno naročanje, Ministrstvo za javno upravo

Diplomirana je leta 2002 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, nato pa leta 2005 pridobila naziv magister znanosti na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Od leta 2002 je zaposlena v državni upravi, z javnimi naročili se ukvarja že 10 let, od tega je nekaj let vodila službo, pristojno za javna naročila na Ministrstvu za infrastrukturo in nato na Ministrstvu za pravosodje, od januarja 2015 pa vodi Sektor za sistem javnega naročanja v Direktoratu za javno naročanje Ministrstva za javno upravo. S področja javnega naročanja je avtorica več člankov v zbornikih, soavtorica Zakona o javnem naročanju (ZJN-3) s komentarjem in predavateljica v okviru različnih predavanj, konferenc in posvetov

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

AAA Zlata odličnost