Kongres javnega naročanja

Datum: 13. 9. 2017, 8.00–18.30
Datum: 14. 9. 2017, 9.00–14.30
Lokacija: GH Bernardin, Obala 2, 6320 Portorož
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 365,00 € brez DDV
Kotizacija s knjigo: 433,00 € brez DDV.
6. strokovno srečanje naročnikov in ponudnikov
v postopkih javnega naročanja

 

Tradicionalni kongres javnega naročanja bo letos potekal v znamenju odgovorov v zvezi z dilemami, na katera praksa še ni dala zanesljivih odgovorov.

  • Ali naročniki lahko izvedejo javno naročilo, kljub temu, da (še) nimajo zagotovljenih sredstev in kakšne sankcije jih lahko doletijo?
  • Kako pripraviti razpisno dokumentacijo v zvezi z referenčnim pogojem, brez da bi naročnik kršil zelo raznoliko prakso Državne revizijske komisije?
  • Kje je meja med dopustnim strokovnim dialogom in korupcijo?
  • Kaj vse mora naročnik narediti, če želi nekega ponudnika, s katerim ima slabe izkušnje izločiti iz postopka oddaje javnega naročila?
  • Ali se lahko brezpogojno zaupa javnim evidencam v zvezi z razlogi za izključitev in kakšna je možnost dokazovanja nepravilnosti v njih?
  • Kakšne možnosti ima naročnik v primeru neustrezne izvedbe pogodbe in kako naj pripravi pogodbo o izvedbi javnega naročila, da bo vsem strankam nudila ustrezne pravice?
  • Kateri organ je hierarhično višji: Računsko sodišče ali Državna revizijska komisija?

Vsa ta in številna druga vprašanja bodo uvrščena na letošnji 6. Kongres javnega naročanja, ki bo, kakor je to že običajno, praktično naravnan. Namesto brezplodnih debat bodo udeleženci spodbujeni k zastavljanju konkretnih vprašanj, katerim bo posvečeno precej časa v okviru vsake sekcije.

Namen dogodka je namreč v tem, da udeleženci dobijo odgovore na svoja praktična vprašanja in ne zgolj to, da so opozorjeni na težave, ki jih praksa javnih naročil prinaša s sabo. Predavatelji bodo faze izvedbe javnega naročila povezovali s pogodbeno fazo izvedbe javnega naročila, kar je nujno potrebno za uspešno izvedbo javnega naročila, ki se ne konča s sprejemom odločitve o oddaji javnega naročila, temveč šele z uspešno izvedbo pogodbe o javnem naročilu.

Dogodek je namenjen vsem predstavnikom naročnikov in ponudnikov, ki prihajajo v stik z javnimi naročili bodisi pri pripravi tehničnega ali pravnega dela dokumentacije, pri pripravi ponudb ali koordinaciji izvedbenega dela javnih naročil.

Kotizacija

Kotizacija za udeležbo na Kongresu javnega naročanja 2017 je 365,00 € (brez DDV).
Kotizacija za udeležbo na Kongresu javnega naročanja 2017, vključno
s Priročnikom za uporabo javnega naročanja v praksi, je 433,00 € (brez DDV).
Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi
V ceno so poleg udeležbe na kongresu vključeni zbornik kongresa, gradivo predavanj, sredino kosilo, družabni večer, pogostitev med odmori in potrdilo o udeležbi.

Za več informacij obiščite spletno stran dogodka: https://kjn.uradni-list.si/

Vabljeni!