Varno in zdravo na dogodke

Ključen je dober pregled nad obdelavami osebnih podatkov (EDO in DPIA)

Datum: 29. 11. 2021, 10.00–13.15
Lokacija: spletni dogodek
Področje: Varstvo osebnih podatkov
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO
Število kreditnih točk: 2 točki
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Poznate obdelave osebnih podatkov, ki jih izvajate?

Evidenca obdelav osebnih podatkov ali evidenca dejavnosti obdelav (EDO) gre korak dalje od kataloga zbirk podatkov in, če je dobro postavljena in vodena, vam daje dober pregled nad obdelavami z vseh vidikov: namenov obdelav, pravnimi podlagami, uporabniki podatkov, pogodbenimi obdelovalci, tehničnimi in organizacijskimi ukrepi itd. Struktura evidence kot opomnik, na kaj vse je potrebno pomisliti in še izdelati ali izpopolniti. Velika prednost je organizacija EDO, ki vse potrebno umesti na eno mesto.  

V sklopu izdelave evidence obdelave osebnih podatkov se zapiše tudi potreba po izdelavi ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov (DPIA). Priprava le te je še en korak dalje v poznavanju obdelave, saj nas vodi skozi vse elemente varstva osebnih podatkov in od nas zahteva oblikovanje ustreznih ukrepov za zavarovanje obdelave. 

Ste se že mučili z izdelavo ocene učinkov v zvezi z varstvo podatkov? Če je odgovor pritrdilen, ste bržkone ugotovili, da to ni enostavna naloga. Predvsem to ni naloga samo ene osebe v podjetju in ta oseba ni pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

Na seminarju bomo odgovorili na vprašanja kot so:

  • Kako oblikovati strukturo EDO?
  • Potrebujemo za to posebno orodje?
  • Kako evidence vnašati, kdo jih vnaša in kdo ima pregled na celotno EDO?
  • Kdo izdelal DPIA? Kdo sodeluje? Kakšna je vloga pooblaščenca za varstvo podatkov?
  • Kako mora zgledati DPIA? Katero metodologijo izbrati?
  • Kako izvedemo vse korake pri izdelavi ocene (opis obdelave, analiza tveganj in opredelitev ukrepov za zmanjševanje tveganj)?
  • Kaj je rezultat ocene, kaj so naslednji koraki?

Na predavanju boste osvojili različne metodologije izdelave DPIA in spoznali check listo tveganj in ukrepov za obvladovanje tveganj. Ne glede na izbrano metodologijo boste osvojili znanje, kako temeljito opisati obdelave osebnih podatkov in na katera tveganja je pri tem potrebno misliti.

Komu je izobraževanje namenjeno

Izobraževanje je namenjeno pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO), pravnikom v podjetjih, vodjem IT oddelkov, vodjem marketinga, vodjem kadrovske službe, odgovornim osebam za obdelave osebnih podatkov.

Predvsem je priporočena udeležba za podjetja, ki so upravljavci velikih baz osebnih podatkov in/ali posebnih vrst osebnih podatkov, tudi podjetja, ki razvijajo IT rešitve za obdelavo osebnih podatkov in podjetja, ki ponujajo storitve neposrednega trženja.

Predavateljica

Bojana Pleterski, direktorica Info hiše

Diplomirana ekonomistka, izkušena pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v velikih organizacijah.
Bojana Pleterski se je po študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani vrsto let ukvarjala s potrošnikom. Najprej 5 let kot raziskovalka njegovega obnašanja v okviru družbe Valicon sprva kot direktorica trženjskih raziskav in kasneje kot izvršna direktorica. Nato se je bolj usmerila v zvestobo potrošnika in področje CRM sistemov in sicer bolj v analitičnem delu. 10 let je v Poslovnem sistemu Mercator vodila sistem zvestobe Pika kartice, kjer je poleg vodenja vseh procesov in uporabniškega razvoja IT sistemov za podporo zvestobe in plačilne funkcije kartice Pika, skrbela za tudi za varnost osebnih podatkov tega področja v skladu z ZVOP-1. Z uveljavitvijo Splošne uredbe o varstvu podatkov v letu 2018 je prevzela vlogo pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov v Mercatorju.

Kotizacija in plačilo

244,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za dva ali več udeležencev
  • 10-odstotni popust pri prijavi na najmanj dve izobraževanji v organizaciji Info hiše (koda POPUST10)
  • 20-odstotni popust za člane kluba DPO Info hiše (koda DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj tri delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

AAA Zlata odličnost