Varno in zdravo na dogodke

Kako pravilno in zakonito izvajati okvirne sporazume

Datum: 11. 5. 2021, 9.00–12.00
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Okvirni sporazum je posebna vrsta pogodbe, ki se uporabi takrat, kadar vse sestavine pogodbe niso definirane, sklene pa se lahko po kateremkoli uspešno zaključenem postopku javnega naročanja. V praksi je zaznati veliko nepravilnosti pri sklepanju okvirnih sporazumov. Razlog je pogosto v nerazumevanju, kaj okvirni sporazum sploh je in kdaj ga je primerno skleniti.

Izkušeni odvetnici mag. Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil, obe iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil o. p., d. o. o., bosta na spletnem seminarju predstavili, katere vrste okvirnih sporazumov poznamo in kako posamezne vrste okvirnih sporazumov izvajamo. Po prepričanju obeh predavateljic je okvirni sporazum ena od boljših tehnik javnega naročanja, s katerim se naročnik lahko izogne drobljenju javnih naročil in približa potrošniškemu načinu naročanja.

Komu je spletni seminar namanjen

Naročnikom, saj se bodo na spletnem seminarju seznanili z različnimi vrstami okvirnih sporazumov, podani bodo konkretni nasveti, kakšne so priporočljive pogodbene določbe v okvirnih sporazumih in dobili konkretne nasvete, kako pripraviti dober okvirni sporazum.

Ponudnikom, saj se bodo na spletnem seminarju seznanili z nepravilno prakso izvajanja okvirnih sporazumov, predstavljene bodo pravne možnosti, ki jih imajo ponudniki kot stranke okvirnega sporazuma, kadar naročnik krši okvirni sporazum in dobili konkretne nasvete, na kaj morajo paziti, ko oddajajo ponudbo v postopku javnega naročila, ki vključuje sklenitev okvirnega sporazuma.

Program

9.00–10.30 Splošno o okvirnem sporazumu

  • Kaj je okvirni sporazum
  • Vrste okvirnega sporazuma
  • Način izvajanja okvirnega sporazuma

10.30–10.45 Odmor

10.45–12.00 Izvajanje okvirnega sporazuma

  • Oddaja posameznih naročil
  • Najpogostejše napake/težave v praksi
  • Nasveti s konkretnimi pogodbenimi določbami

Predavateljici

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o 

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju gospodarskega prava ter javnih naročil. S tema pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke v gospodarskih sporih pred sodiščem ter pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika javnih naročil ter gradbenega prava z vidika vseh udeležencev pri gradnji. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je (so)avtorica številnih strokovnih člankov ter publikacij s področja gradbenega prava ter javnega naročanja, med katerimi velja posebej omeniti Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC, Veliki Gradbeno pravni priročnik ter Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi, ki so vsi izšli pri založbi Uradni list.


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o. 

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.
 

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljici nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 9. maja 2021, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

 

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti