Varno in zdravo na dogodke

Kako do boljšega upravljanja družinskih podjetij

Datum: 21. 2. 2023, 9.00–14.00
Lokacija: dvorana Uradnega lista RS, Dunajska c. 167, Ljubljana in spletni dogodek
Področje: Drugo
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 214,00 € brez DDV

v sodelovanju z 

 

Urejeni odnosi z zaposlenimi omogočajo rast in razvoj podjetja

 

O dogodku

8.30– 9.00 Registracija

9.00–10.30 Varstvo intelektualne lastnine v družinskih podjetjih 

10.30–11.00 Odmor

11.00–12.30 Urejanje razmerij z zaposlenimi 

12.30–13.15 Zahtevani pogovori vodstva v delovnem okolju 

13.15–14.00 Razprava

 

Program

1. Varstvo intelektualne lastnine v družinskih podjetjih, Eva Gostiša, odvetnica, Jadek & Pensa (90 min.)

Značilnost družinskih podjetij je inovativnost. Intelektualna lastnina tako predstavlja dodano vrednost, ki jo tako podjetje ustvarja. Pri tem je pomembno, da je intelektualna lastnina pravilno zavarovana in upravljana ter da so njeni ustvarjalci tudi primerno nagrajeni, zlasti kadar gre za ustvarjanje izumov iz delovnega razmerja. Na seminarju bomo na kratko predstavili osnove intelektualne lastnine ter oblike zaščite in možnosti uveljavljanja v primeru kršitve s strani tretjih, dotaknili pa se bomo tudi področja varovanja poslovne skrivnosti.

Vsebina:

 • Kaj je intelektualna lastnina in kako jo zaščitim?
 • Kaj lahko in kaj moram storiti, da zaščitim svoje interese, kadar pride do kršitve intelektualne lastnine?  
 • Zakaj je pomembno, da imamo pravilno urejeno področje varovanja poslovne skrivnosti in kaj moramo storiti, da ga pravilno uredimo?

2. Urejanje razmerij z zaposlenimi, Iris Pensa, odvetnica, Jadek & Pensa in Gregor Kovačič, odvetnik Jadek & Pensa (90 min.)

Vsaka nova zaposlitev pomeni dodatno odgovornost in je pogosto povezana z določenimi pomisleki in strahovi. Po ugotovitvi in sprejetju odločitve, da podjetje potrebuje nove sodelavce, se navadno pojavijo vprašanja, kako najti in zagotoviti ustrezen kader. Obstaja skrb, kako najti pravo osebo, ki bo lahko podpirala podjetje, in tudi, kako zagotoviti, da bo po vsem vloženem trudu v iskanje novega sodelavca, ta tudi ostal.

To so seveda zelo upravičeni pomisleki. Ni lahko najti tiste osebe, ki je kot nalašč za določeno vlogo, kaj šele, da bi se popolnoma ujemala z vašimi edinstvenimi poslovnimi potrebami in kulturo.

Vendar je lahko zaposlovanje enostavnejše, če ste seznanjeni možnostmi in orodji, kako zaposlovati na pravilen način. Tekom izobraževanja bomo naslovili teme in dileme, kot so: v katerih primerih je primerno zaposlovati za določen čas; v katerih je primerneje (in dovoljeno) angažirati zunanje sodelavce in kdaj je bolje zaposlovati za nedoločen čas. Poseben poudarek izobraževanja je na zaposlovanju za nedoločen čas s poskusno dobo in na vprašanjih, kako naj se obdobje poskusnega dela čimbolj optimalno izkoristi.

Vsebina:

 • V katerih primerih je primerno (in dovoljeno) zaposlovati za določen čas?
 • V katerih je primerneje (in dovoljeno) angažirati zunanje sodelavce (sodelovanje s s.p.-ji) in kakšni so riziki takega sodelovanja?
 • Kakšne so možnosti sodelovanja z agencijskimi delavci? 
 • Kako optimalno izkoristiti možnost zaposlovanja s poskusno dobo?

3. Na kakšen način ter kako vključujete in motivirate zaposlene – primeri iz prakse, Marko Podgornik Verdev, direktor podjetja MIKRO+POLO d.o.o. (75 min)

Predavatelji

 • Eva Gostiša, odvetnica, Jadek & Pensa
 • Iris Pensa, odvetnica, Jadek & Pensa
 • Gregor Kovačič, odvetnik Jadek & Pensa
 • Marko Podgornik Verdev, direktor podjetja MIKRO+POLO d.o.o

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavatelje nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 20. februarja 2023, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost
|

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti