Kaj vse mora inženir iz gradbene operative poznati o gradbenem pravu

Datum: 15. 12. 2020, 9.00 –14.00
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana in spletni dogodek
Področje: Gradnje
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: gradnje
Število kreditnih točk: 1 točka
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Pridružite se nam v živo ali preko spleta

V praksi vse večkrat zasledimo trditev, da so pravniki »ugrabili« stroko inženirjem, saj se včasih zdi, da ni več mogoče končati nobenega projekta, ne da bi bila nujna udeležba pravnikov oziroma celo odvetnikov.

Seminar je namenjen fizičnim osebam, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi gradbenih projektov, da se pravno pripravijo na izvajanje projektov, in s praktičnimi primeri prikazati, kako naj gradbena operativa ravna v posameznih spornih primerih.

Program

8.30–9.00 Registracija udeležencev

9.00–10.30 Viri urejanja gradbenega prava oziroma kje kaj piše

10.30–10.45 Odmor

10.45–12.00 Kako razlagamo posamezne določbe

12.00–12.30 Odmor 

12.30–14.00

  • Ustrezno ravnanje inženirja za zavarovanje dokazov
  • Dodatna dela in dodatna plačila
  • Postavljanje zahtevkov in njihovo reševanje

Predavateljici

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o 

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju javnih naročil ter gospodarskega prava. S tem pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil tako z vidika vlagateljev, kakor tudi naročnikov. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja ter soavtorica komentarja ZJN-3, ki je izšel pri založbi Uradni list. Trenutno sodeluje pri pripravi priročnika za uporabo ZJN-3, je pa tudi avtorica priročnika Formalno nepopolna ponudba v praksi javnega naročanja ter priročnika Vlaganje in reševanje revizijskih zahtevkov v praksi. Pred kratkim je pri založbi Uradni list izšel tudi njen Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC.


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o. 

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.
 

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljici nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 13. decembra 2020, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju v živo ali preko spleta.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

 

Prijavite se