Kaj vse mora inženir iz gradbene operative poznati o gradbenem pravu

Datum: 15. 12. 2020, 9.00 –14.00
Lokacija: spletni seminar
Področje: Gradnje
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: gradnje
Število kreditnih točk: 1 točka
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

V praksi vse večkrat zasledimo trditev, da so pravniki »ugrabili« stroko inženirjem, saj se včasih zdi, da ni več mogoče končati nobenega projekta, ne da bi bila nujna udeležba pravnikov oziroma celo odvetnikov.

Seminar je namenjen fizičnim osebam, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi gradbenih projektov, da se pravno pripravijo na izvajanje projektov, in s praktičnimi primeri prikazati, kako naj gradbena operativa ravna v posameznih spornih primerih.

Program

8.30–9.00 Registracija udeležencev

9.00–10.30 Viri urejanja gradbenega prava oziroma kje kaj piše

10.30–10.45 Odmor

10.45–12.00 Kako razlagamo posamezne določbe

12.00–12.30 Odmor 

12.30–14.00

  • Ustrezno ravnanje inženirja za zavarovanje dokazov
  • Dodatna dela in dodatna plačila
  • Postavljanje zahtevkov in njihovo reševanje

Predavateljici

Odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o 

Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju gospodarskega prava ter javnih naročil. S tema pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke v gospodarskih sporih pred sodiščem ter pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika javnih naročil ter gradbenega prava z vidika vseh udeležencev pri gradnji. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je (so)avtorica številnih strokovnih člankov ter publikacij s področja gradbenega prava ter javnega naročanja, med katerimi velja posebej omeniti Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC, Veliki Gradbeno pravni priročnik ter Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi, ki so vsi izšli pri založbi Uradni list.


Odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o. p., d. o. o. 

Maja Prebil je odvetnica in partnerica v Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in je specializirana na področju prava javnih naročil in gradbenega prava. S tema pravnima področjema se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega. V svojem poklicnem življenju svetuje strankam že v fazi priprave ponudb in sklepanja pogodb, redno pa zastopa stranke pred sodiščem, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika uporabe prava javnih naročil in gradbenega prava. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je avtorica številnih strokovnih člankov s področja javnega naročanja.
 

Kotizacija in plačilo

  • 244,00 € brez DDV

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV).  Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljici nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 13. decembra 2020, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

 

AAA Zlata odličnost