Varno in zdravo na dogodke

Kaj bodo javni naročniki v zdravstvu delali drugače po 1. januarju 2022?

Datum: 21. 1. 2022, 9.00–12.00
Lokacija: spletni dogodek
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: brezplačno

O dogodku

S 1. januarjem 2022 se v postopkih javnega naročanja prične uporabljati novela ZJN-3B. Cilj novele je povečati avtonomnost naročnika, zagotoviti večjo transparentnost in naročnikom omogočiti hitrejšo oddajo javnih naročil.

Na seminarju bo odvetnica Maja Prebil iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. predstavila spremembe ZJN-3B, ki so za javne naročnike v zdravstvu pomembne, dotaknila pa se bo tudi aktualnih težav, ki jih imajo javni naročniki v zdravstvu pri izvajanju pogodbe o izvedbi javnega naročanja (nezmožnost dobav, spremembe cen materialov, povišani stroški dobavitelja, nezmožnost dobave v pogodbenem roku) ter predstavila dinamični nabavni sistem, ki se kot tehnika naročanja v zadnjem času uporablja pri naročnikih v zdravstvu.

Na seminarju bo sodelovala tudi mag. Urška Skok Klima iz Ministrstva za javno upravo, ki bo predstavila možnosti, ki jih imajo javni naročniki po veljavni zakonodaji pri oblikovanju meril za izbor.

Program

9.00–10.30 Posamezni instituti v luči novele ZJN-3B

10.30–10.45 Odmor

10.45–11.15 Možnosti, ki jih ima javni naročnik pri oblikovanju meril

11.15–11.45 Pogodba o izvedbi javnega naročanja – koristni nasveti glede težav, ki jih imajo naročniki zaradi trenutnih razmer na trgu

11.45–12.00 Čas za razpravo

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljici nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 19. januarja 2022, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

AAA Zlata odličnost