Varno in zdravo na dogodke

Izzivi GDPR v vzgoji in izobraževanju

Datum: 27. 9. 2021, 10.00–11.30
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS in spletni dogodek
Področje: Spletni seminar/-ji
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO
Število kreditnih točk: 2 točki
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 144,00 € brez DDV

O dogodku

Institucije na področju vzgoje in izobraževanja obdelujejo veliko količino podatkov in da izzivi niso premajhni, je tu dejstvo, da gre za podatke otrok in v določenih primerih tudi posebno vrsto osebnih podatkov. V zadnjem obdobju smo poleg klasičnih izzivov varstva osebnih podatkov vpeljali še spletne učilnice in digitalno komuniciranje, kar je izzive še veliko bolj povečalo.

Ne glede na to, se moramo vedno znova vprašati tri osnovna vprašanja:

  • Katere osebne podatke obdelujemo?
  • Na katerih pravnih podlagah jih obdelujemo? Kdaj potrebujemo privolitev in kako upravljamo z njimi?
  • Kako moramo poskrbeti za varovanje obdelav? Kdo so naši pogodbeni obdelovalci, skupni upravljavci?

Na predavanju boste spoznali osnove varnosti osebnih podatkov in izpostavili izzive novih orodij v digitalnem svetu. Pogledali bomo nekaj dobrih praks in tudi opozorili na morebitne izzive ob neustreznih rešitvah.

Program

  1. Osnovno o GDPR
  2. Osebni podatki, ki se obdelujejo
  3. Pravni temelji
  4. Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo OP
  5. Pogodbeni obdelovalci, skupno upravljanje
  6. Uporaba digitalnih orodij
  7. Varovanje osebnih podatkov
    1. zavarovanje zbirk
    2. revizijska sled
    3. potrebna izvedba DPIA (ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov)

Komu je izobraževanje namenjeno

Izobraževanje je namenjeno pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO), pravnikom v podjetjih, vodjem IT oddelkov, vodjem marketinga, vodjem kadrovske službe, odgovornim osebam za obdelave osebnih podatkov.

Predavateljica

Bojana Pleterski, direktorica Info hiše

Diplomirana ekonomistka, izkušena pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v velikih organizacijah.
Bojana Pleterski se je po študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani vrsto let ukvarjala s potrošnikom. Najprej 5 let kot raziskovalka njegovega obnašanja v okviru družbe Valicon sprva kot direktorica trženjskih raziskav in kasneje kot izvršna direktorica. Nato se je bolj usmerila v zvestobo potrošnika in področje CRM sistemov in sicer bolj v analitičnem delu. 10 let je v Poslovnem sistemu Mercator vodila sistem zvestobe Pika kartice, kjer je poleg vodenja vseh procesov in uporabniškega razvoja IT sistemov za podporo zvestobe in plačilne funkcije kartice Pika, skrbela za tudi za varnost osebnih podatkov tega področja v skladu z ZVOP-1. Z uveljavitvijo Splošne uredbe o varstvu podatkov v letu 2018 je prevzela vlogo pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov v Mercatorju.

Kotizacija in plačilo

144,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za dva ali več udeležencev
  • 10-odstotni popust pri prijavi na najmanj dve izobraževanji v organizaciji Info hiše (koda POPUST10)
  • 20-odstotni popust za člane kluba DPO Info hiše (koda DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj tri delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal tudi preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

Prijavite se

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost