Izzivi GDPR v spletnih trgovinah

Datum: 17. 3. 2021, 10.00–11.30
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Spletni seminar/-ji
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: DPO+
Število kreditnih točk: 2 točki
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 114,00 € brez DDV

O dogodku

V zadnjem letu so spletne trgovine dosegle velik razmah, marsikatera od njih je nastala na hitro, da bi vsaj malo zadostila potrebam potrošnikov v tem času in hkrati pokrila vsaj del izpada poslovanja zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom. Veliko spletnih trgovin je poslovalo že leta pred tem, pa vendar se ves čas razvijajo in ponujajo nove funkcionalnosti, nove rešitve.

Ne glede na to se moramo vedno znova vprašati tri osnovna vprašanja:

  • Katere osebne podatke obdelujemo?
  • Na katerih pravnih podlagah jih obdelujemo? Kje so naše možnosti, kje in kako smo lahko kreativni?
  • Kako moramo poskrbeti za varovanje obdelav? Kdo so naši pogodbeni obdelovalci, skupni upravljavci?

Na predavanju boste spoznali osnove varnosti osebnih podatkov in pravila, ki so še posebej izpostavljena v digitalnem svetu. Pogledali bomo nekaj dobrih praks in tudi opozorili na morebitne izzive ob neustreznih rešitvah.

Proces prodaje preko spleta ima vrsto izzivov tudi po sami oddaji naročila. Kako poskrbimo, da tudi po tem koraku izvajamo obdelave na način, ki je skladen z GDPR in dobro prakso?

Program

  1. Osnovno o GDPR
  2. Osebni podatki, ki se obdelujejo
  3. Pravni temelji (pogodba, privolitev in/ali zakoniti interes)
  4. Neposredno trženje in uporaba drugih kanalov
  5. Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov v spletni trgovini
  6. Piškotki in podobne tehnologije
  7. Pogodbeni obdelovalci, skupno upravljanje
  8. Varovanje osebnih podatkov
    1. zavarovanje zbirk
    2. revizijska sled
    3. potrebna izvedba DPIA (ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov)

Komu je izobraževanje namenjeno

Namenjeno je vodjem spletne trgovine, vodjem marketinga, pooblaščenim osebam …

Predavateljica

Bojana Pleterski, direktorica Info hiše

Diplomirana ekonomistka, izkušena pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v velikih organizacijah.
Bojana Pleterski se je po študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani vrsto let ukvarjala s potrošnikom. Najprej 5 let kot raziskovalka njegovega obnašanja v okviru družbe Valicon sprva kot direktorica trženjskih raziskav in kasneje kot izvršna direktorica. Nato se je bolj usmerila v zvestobo potrošnika in področje CRM sistemov in sicer bolj v analitičnem delu. 10 let je v Poslovnem sistemu Mercator vodila sistem zvestobe Pika kartice, kjer je poleg vodenja vseh procesov in uporabniškega razvoja IT sistemov za podporo zvestobe in plačilne funkcije kartice Pika, skrbela za tudi za varnost osebnih podatkov tega področja v skladu z ZVOP-1. Z uveljavitvijo Splošne uredbe o varstvu podatkov v letu 2018 je prevzela vlogo pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov v Mercatorju.

Kotizacija in plačilo

114,00 EUR brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za dva ali več udeležencev
  • 20-odstotni popust za člane kluba DPO Info hiše (koda DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj tri delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

Prijavite se
AAA Zlata odličnost