Druga obletnica GDPR – kje smo in v katero smer plujemo?

Datum: 29. 5. 2020, 8.30–14.00
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS in spletni seminar
Področje: Varstvo osebnih podatkov
Organizator: Info hiša in Uradni list RS
Kotizacija: 201,00 € brez DDV

O dogodku

Uredba GDPR je prinesla nova pravila in obveznosti za vse, ki obdelujete osebne podatke, in strožji nadzor nad neustreznim ravnanjem s podatki.

Po dveh letih od uveljavitve uredbe pa še vedno ostajajo nekatere stvari nedorečene in odprtih je več vprašanj, kot je odgovorov.

Ker nepoznavanje pravnih in tehničnih pravil lahko privede do hudih napak v praksi, smo za vas pripravili seminar, na katerem bodo najboljši strokovnjaki v Sloveniji na tem področju obravnavali tri najpomembnejša področja:

  • Pogled na področje varstva osebnih podatkov ob 2. obletnici GDPR – kje smo in v katero smer plujemo
  • Uporaba pravnih podlag v praksi upravljavcev
  • Varnost obdelave in GDPR

Predavatelji

Dr. Nataša Pirc Musar, odvetnica in nekdanja Informacijska pooblaščenka
Mag. Rosana Lemut Strle, odvetnica in nekdanja namestnica Informacijske pooblaščenke
Klemen Kraigher Mišič, direktor Info hiše in nekdanji državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov

 

Program

9.00–10.30

Dr. Nataša Pirc Musar, odvetnica in nekdanja Informacijska pooblaščenka:

Pogled na področje varstva osebnih podatkov ob 2. obletnici GDPR – kje smo in v katero smer plujemo

  • izsek iz sodne prakse: nekaj najpomembnejših primerov;
  • odprta vprašanja upravnih glob;
  • kje smo z ZVOP-2;
  • o sinergiji med pravicami posameznikov in dolžnostmi upravljavcev.

10.30–10.45 Odmor

10.45–12.15

Mag. Rosana Lemut Strle, odvetnica in nekdanja namestnica Informacijske pooblaščenke:

Uporaba pravnih podlag v praksi upravljavcev

  • podroben pregled pravnih podlag po GDPR, skupaj z njihovimi posebnostmi;
  • najpogostejše napake v izbiri pravne podlage;
  • kdaj lahko delno »izberemo« pravno podlago in kdaj to ni mogoče;
  • zakaj je pravilna izbira pravne podlage izjemnega pomena za celotno nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov;
  • kako se pravne podlage vežejo na pravice posameznikov in kako to vpliva na informacije za posameznike.

12.15–12.30 Odmor

12.30–14.00

Klemen Kraigher Mišič, direktor Info hiše in nekdanje državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov:

Varnost obdelave in GDPR

  • kako začeti z vzpostavljanjem ustrezne varnosti;
  • kako definirati ukrepe ter strojno in programsko opremo, da zadostimo analizi tveganj – vrstni red implementacije varnosti;
  • ali lahko pri izbiri opreme in storitev upoštevamo njihove stroške in kako;
  • pregled najpogostejših napak na področju varnosti obdelave, kjer lahko upravljavci pričakujejo izrek (upravne) globe;
  • prikaz nekaj klasičnih primerov kršitev varnosti obdelave in zadnje grožnje.

Vabimo vas, da se nam pridružite na seminarju pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkom, ter vse druge, ki se z GDPR srečujete pri svojem delu in si želite obnoviti ali preveriti svoje znanje na področju varstva osebnih podatkov.

Seminarja se udeležite lahko v živo v dvorani Uradnega lista RS ali preko aplikacije ZOOM. Želeno udeležbo označite v prijavnici.

Za vse dodatne informacije vam je na voljo Suzana Konovič na tel. št. 01/200 18 33 ali po e-pošti: seminarji@uradni-list.si.

Kotizacija in plačilo

201,00 EUR brez DDV

Ugodnost

Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Navodila za udeležence za zagotavljanje varnosti pred okužbo.