Varno in zdravo na dogodke

Dnevi prakse javnih naročil
Strokovno srečanje naročnikov in ponudnikov v postopkih javnega naročanja

Datum: 5. 4. 2018, 6. 4. 2018
1. dan: 9.00–18.30,
2. dan: 9.00–14.30
Lokacija: Thermana park Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 365,00 € brez DDV

O dogodku

Letošnji Dnevi prakse javnih naročil bodo v znamenju številnih sprememb, ki so se zgodile na področju javnega naročanja ali pri področni zakonodaji, ki vpliva tudi na javno naročanje. Tako je prišlo do spremembe Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN-B), do nove Uredbe o zelenem javnem naročanju ter do sprejema »novega gradbenega trojčka«- nove gradbene zakonodaje.

Približuje se datum pričetka elektronskega javnega naročanja, prav tako pa je ZPVPJN uvedel portal eRevizija, ki bo prav tako pomenil korak k elektronskemu poslovanju v pravu javnih naročil.

Rdeča nit letošnjih Dnevov prakse javnih naročil je uporaba vseh novosti v praksi. Strokovni in izkušeni predavatelji bodo udeležencem predstavili, kako novosti vplivajo na uporabo pravil javnega naročanja z vidika naročnikov ter ponudnikov, ter kako so novosti spremenile prakso javnih naročil. Velik poudarek bo na primerih iz prakse in na vprašanjih udeležencev ter reševanju konkretnih dilem, s katerimi so se ti srečali pri izvajanju svojih delovnih nalog.

Tako bo med drugim predstavljeno, katere so bistvene novosti zadnjega leta, ki so kakorkoli povezane s pravom javnih naročil, kako jih najbolj učinkovito vključiti v izvajanje javnih naročil, kako prilagoditi razpisne dokumentacije ter ravnanje ponudnikov pri oddaji ponudb, da bo povsem skladno z vsemi novosti ter katere so največje dileme, ki jih novosti s seboj prinašajo, vključno z odgovori nanje.

Posebna sekcija bo namenjena posebnostim v fazi priprave javnega naročila, predvsem tistim, ki se nanašajo na skupno javno naročanje, na določbe v zvezi s podizvajalci in konzorcijem v razpisni dokumentaciji ter na oblikovanje meril v razpisni dokumentaciji.

Posebna sekcija bo nadalje namenjena naročilom, za katera se ZJN-3 ne uporablja v celoti, med katere sodijo evidenčna naročila, socialne in druge posebne storitve ter in-house javna naročila.

Pomemben poudarek pa bo tudi na pogodbah o izvedbi javnega naročila, za katere spremembe pogodbe ni potrebno izvesti novega postopka javnega naročanja ter posebnosti v zvezi z okvirnim sporazumom.

Programski vodji Dnevov prakse javnega naročanja sta odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik in odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil o.p. d.o.o.

Komu je dogodek namenjen

  • ponudnikom v postopkih javnega naročanja
  • naročnikom v postopkih javnega naročanja
  • strokovnjakom, ki so odgovorni za pripravo ponudb oziroma za vodenje postopkov javnega naročanja
  • članom strokovnih komisij pri naročnikih
  • strokovnjakom, ki se ukvarjajo z vodenjem in načrtovanjem investicij
  • vsem drugim, ki aktivno in po strokovni plati pripomorejo k razvoju prakse javnega naročanja v Republiki Sloveniji

Več o dogodku in prijava

Več o programu in urniku kongresa si lahko ogledate  na spletni strani dogodka: https://praksajn.uradni-list.si.

 

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti