Delavnica dobre prakse:
Obveznosti delodajalcev po GDPR

Datum: 14. 1. 2020, 9.00–14.00
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana
Področje: Drugo
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 244,00 € brez DDV

O dogodku

Informacijski pooblaščenec je v novembru 2019 pozval velike delodajalce k ureditvi varstva osebnih podatkov delavcev in za leto 2020 napovedal aktivnosti na področju inšpekcijskega nadzora nad zagotavljanjem varstva osebnih podatkov delavcev – ste pripravljeni?

Vsi govorijo o varstvu osebnih podatkov strank in potencialnih strank, pri tem pa velikokrat pozabijo na skladnost ravnanja z osebnimi podatki zaposlenih. Tudi z osebnimi podatki zaposlenih je treba ravnati enako skrbno, za njihovo obdelavo pa načeloma veljajo enaka pravila kot glede drugih osebnih podatkov, ki jih organizacije obdelujejo. Organizacije o svojih zaposlenih pogosto obdelujejo bistveno več vrst osebnih podatkov kot o svojih strankah, ti podatki pa so bolj občutljive narave.

Z razvojem tehnologije, mobilnostjo delavcev in vedno hitrejšim življenjskim tempom so meje med delovnim in zasebnim vedno bolj zabrisane, urejanje področja obdelave osebnih podatkov delavcev pa vedno bolj zahtevno.

Na delavnici bomo na praktičnih primerih predelali naslednja vprašanja:

  • pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov delavcev;
  • kaj vse moramo vključiti v evidence dejavnosti obdelav;
  • kako in o čem moramo informirati delavce;
  • sledenje in nadzor delavcev (GPS, kartice, videnonadzor, uporaba interneta);
  • e-pošta delavcev;
  • uporaba službenih in lastnih naprav (računalniki, telefoni, tablice, tiskalniki, avtomobili in druge pametne naprave; BYOD);
  • kje so meje med delovnim in zasebnim (rojstnodnevna in praznična obdarovanja, športni in drugi klubi delodajalcev);
  • razvoj kadrov;
  • izbirni kadrovski postopek.

Udeleženci delavnice prejmejo tudi vzorec evidence dejavnosti obdelav.

Program

8.30–9.00 Prihod in registracija udeležencev

9.00–11.30

  • Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov delavcev
  • Formalnosti, ki jih morajo delodajalci zagotoviti za skladnost z GDPR
  • Izbirni kadrovski postopki
  • Razvoj kadrov

11.30–12.00 Odmor za prigrizek

12.00–14.00

  • Sledenje in nadzor delavcev
  • Uporaba sodobnih in naprednih tehnologij in naprav na delovnem mestu
  • Meje med delovnim in zasebnim

Razprava in odgovori na vprašanja.

Komu je delavnica namenjena

  • pooblaščenim osebam za varstvo podatkov (DPO),
  • vodjem kadrovske službe v podjetjih,
  • pravnikom v podjetjih,
  • podjetjem, ki razvijajo kadrovske IT rešitve,
  • kadrovskim in HRM agencijam,
  • vodjem IT oddelkov v podjetjih,
  • podjetjem, ki zaposlujejo veliko delavcev.

Predavatelja

Klemen Kraigher Mišič, univ. dipl. prav., MBA, direktor Info hiše d.o.o. in dolgoletni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu RS.
Tina Kraigher Mišič, univ. dipl. prav., strokovna direktorica Info hiše d.o.o. in nekdanja svetovalka Informacijskega pooblaščenca RS.

Kotizacija in plačilo

244,00 € brez DDV. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767 (znesek kotizacije + DDV). Plačilo je pogoj za udeležbo. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Ugodnost

  • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev
  • 20-odstotni popust za člane DPO kluba (koda za popust DPO20)

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

 

Prijavite se

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno