Varno in zdravo na dogodke

Brezplačni seminar – Pravna argumentacija v teoriji in praksi

Datum: 28. 9. 2021, 12.00–15.00
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS
Področje: Drugo
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: brezplačno

O dogodku

Na predavanju bo dr. Marko Novak predstavil poglavitne poudarke iz svoje monografije Pravna argumentacija v teoriji in praksi, ki je nedavno izšla pri založbi Uradni list. Osredotočil se bo predvsem na metodološki pristop integralne teorije pravne argumentacije in na različno zahtevnih primerih iz pravne prakse predstavil najpomembnejše elemente logične, dialektične in retorične analize. Nekatere od predstavljenih primerov avtor obravnava tudi v monografiji, o drugih pa bo prvič razpravljal prav na predavanju.

Urnik

12.00–12.15 Prihod in registracija udeležencev

12.15–13.30 Predavanje

13.30–15.00 Vprašanja udeležencev

Predavatelj

Profesor Novak je iz prava diplomiral in doktoriral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, magistriral pa na Georgetown University Law Center v ZDA. Več let je služboval kot strokovni sodelavec na Ustavnem sodišču RS, pred tem pa je opravil pravniški državni izpit. Je tudi sodni tolmač za angleški jezik. Med drugim je bil predsednik Sodnega sveta RS in sočasno član Izvršnega odbora Evropske mreže sodnih svetov. Trenutno je predsednik pritožbene komisije Nakvis. Je redni profesor za filozofijo in teorijo prava ter ustavno pravo, večinoma predava na Evropski pravni fakulteti Nove univerze ter Fakulteti za management in pravo MLC. Med njegovo ožje področje strokovnega delovanja spadajo pravna argumentacija in teorija prava, ustavno pravo ter angleška pravna terminologija.
 

Dodatna ugodnost

Samo na dan dogodka lahko udeleženci koristite 10 % popust na knjigo Pravna argumentacija v teoriji in praksi.

Dodatne informacije

Udeleženci na dogodku morajo izpolnjevati pogoj PCT. V primeru dodatnih omejitev javnega življenja zaradi epidemije bomo predavanje izvedli spletno in vas o tem pravočasno obvestili. Vljudno prosimo, da morebitno odpoved udeležbe sporočite vsaj dva dni pred dogodkom.

 

AAA Zlata odličnost
|