Varno in zdravo na dogodke

Brezplačni seminar – Kaj prinašajo spremembe in dopolnitve novele ZIZ-M

Datum: 14. 6. 2021, 12.00–13.15
Lokacija: Spletni seminar
Področje: Spletni seminar/-ji
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: brezplačno

O dogodku

S prejšnjo novelo ZIZ-L (Uradni list RS, št. 11/18 z dne 23. 2. 2018) je bil uveden spletni iskalnik prodaj premičnin in nepremičnin z možnostjo spletnih javnih dražb, kar je bilo pogojevano z izpolnitvijo tehničnih pogojev. Februarja 2021 je nato začel delovati spletni portal »e-dražbe«, ki nadomešča prejšnje objave na spletnih straneh sodišč. Od marca 2021 dalje so omogočene tudi (anonimne) spletne dražbe premičnin in nepremičnin, ki jih lahko spremljajo tako dražitelji kot tudi vsa zainteresirana javnost.

Spremembe in dopolnitve novele ZIZ-M (Uradni list RS, št. 36/21 z dne 12. 3. 2021), se nanašajo predvsem na revizijo v postopku izvršbe, odlog izvršbe (na predlog dolžnika ali po uradni dolžnosti) in čas trajanja odloga izvršbe, ureditev izvršiteljev in spremembe pri izvršbi na premičnine, ureditev izvzetja iz izvršbe ter ureditev izvršbe v zadevah glede varstva in vzgoje otrok ter glede osebnih stikov z otroki v povezavi z začasnimi odredbami za varstvo koristi otrok.

Urnik

12.00–12.10 Uvodni nagovor odgovorne urednice založbe Uradni list

12.10–13.00 Predavanje

13.00–13.15 Možnost vprašanj in razprave

Predavateljica

Dida Volk, univ. dipl. pravnica, sodnica na gospodarskem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Avtorica več strokovnih del s civilnega pravnega področja in predavateljica s področja izvršilnega prava, pogodbenega prava, prava nepremičnin, insolvenčnega prava in zavarovanja terjatev.
 

 

Dodatna ugodnost

Udeležencem seminarja pripada 10% popust pri nakupu knjige ZIZ-M.

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

Vprašanja za predavateljico nam lahko pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si najkasneje do 12. junija 2021, do 12. ure. Lahko pa jih boste zastavljali na samem seminarju.

Spletni seminar bo potekal v živo preko videokonferenčne platforme, zato potrebujete internetno povezavo in zvočnike.
Spletnega seminarja se lahko udeležite preko pametnega telefona ali tablice, vendar zaradi lažjega sodelovanja in pogleda priporočamo dostop preko računalnika.

AAA Zlata odličnost