Brezplačni seminar - Javna naročila v podporo kvalitetnemu zdravstvu

Datum: 14. 5. 2020, 9.00–15.00
Lokacija: Dvorana Uradnega lista RS, Dunajska cesta 167, Ljubljana
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: brezplačno

O dogodku

Brezplačni seminar!

Zdravstveni sistem v Sloveniji temelji v osnovi na javnem zdravstvu, v katerem so javni naročniki zavezani spoštovati Zakon o javnem naročanju (ZJN-3).

Prepogosto se na javna naročila gleda kot oviro pri doseganju večje kakovosti zdravstvene storitve in oskrbe, kar pa ni skladno z možnostmi, ki jih ZJN-3 ponuja naročnikom in s pomočjo katerih bi kljub obveznim izvajanjem javnih naročil, javni naročniki (bolnišnice, zdravstveni domovi) lahko dosegli večjo kakovost zdravstvene storitve

Predavanje JAVNA NAROČILA V PODPORO KVALITETNEMU ZDRAVSTVU je namenjeno vsem vpletenim v sistem javnih naročil v zdravstvu, s poudarkom na deležnikih, ki so odgovorni za vodenje in izvedbo postopkov javnega naročanja.

Na predavanju bomo izvedli praktično delavnico, ki jo bosta vodili odvetnica Maja Prebil iz Odvetniške pisarne Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. in mag. Urška Skok Klima iz Ministrstva za javno upravo.

Na delavnici bomo skozi medsebojno izmenjavo pogledov na ovire in prednosti, ki jih naročnikom daje Zakon o javnem naročanju, spoznali možnosti, ki javnim naročnikom omogočajo, da pridobijo ustrezno opremo, material kot tudi storitve, ki so po mnenju zdravstvenih strokovnjakov nujni za doseganje višje kakovosti in učinkovitosti zdravstvenega sistema v Republiki Sloveniji.

Predavateljici

  • odvetnica Maja Prebil, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o.

  • mag. Urška Skok Klima, Ministrstvo za javno upravo

Program

8.30–9.00 Sprejem in registracija udeležencev ter določitev v skupino

9.00–11.00 Praktična delavnica v dveh skupinah (pro/contra)  pod strokovnim vodenjem odvetnice Maje Prebil in mag. Urške Skok Klima

11.00–11.15 Odmor

11.15–12.15 Predavanje mag. Urška Skok Klima

  • Merila za izbor v luči ZJN-3
  • Direktive 2014/24/EU
  • sodne praksa Sodišča EU

12.15–13.00 Odmor s kosilom

13.00–14.00 Predavanje odvetnica Maja Prebil 

  • Tehnike, ki služijo javnim naročnikom pri učinkovitejšem naročanju blaga in storitev

14.00–15.00 Čas za razpravo

Dodatne informacije

Pisne odjave Uradni list Republike Slovenije upošteva, če jih prejme najmanj 3 delovne dni pred začetkom posameznega dogodka. Več o odjavi si lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.