Varno in zdravo na dogodke

9. Kongres javnega naročanja 2020

Datum: 10. 9. 2020, 9.00–18.00
Datum: 11. 9. 2020, 9.00–14.30
Lokacija: GH Bernardin Portorož in spletni dogodek
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 410,00 € brez DDV

Tradicionalni, deveti kongres javnega naročanja (KJN) bo tudi letos potekal v Portorožu. Časi, ki so za nami, zahtevajo prilagoditve na vseh področjih, tudi glede javnega naročanja. Kljub prilagajanju na posledice epidemije koronavirusne bolezni so javna naročila še vedno področje, ki od vseh akterjev zahteva nenehno spremljanje prakse Državne revizijske komisije in pridobivanje novega znanja.

Letošnji kongres javnega naročanja bo namenjen spremembam, ki jih je v zadnjem letu prinesla praksa Državne revizijske komisije, in tudi različnim institutom, za katere se je izkazalo, da še vedno potrebujejo dodatno razlago.

Naročnike in ponudnike bomo seznanili z upravnim sporom, ki s 1. 1. 2021 prihaja v uporabo v postopkih pravnega varstva v postopkih javnega naročanja. Analizirali bomo najpogostejše napake v ponudbenih predračunih, podali konkretne nasvete naročnikom glede pregledovanja ponudb, zlasti kadar ponudniki nastopajo s podizvajalci. Prekrški na področju javnih naročil so vse pogostejši, zato bomo pogledali, za katere kršitve je Državna revizijska komisija v zadnjem letu podala največ obdolžilnih predlogov. Naučili se bomo, kako pravilno izvajati konkurenčni postopek s pogajanji.
Posebno pozornost bomo namenili dobri podizvajalski pogodbi in neposrednim plačilom podizvajalcem, ki utegnejo ponovno postati zelo pogosti. Izredne razmere, v katerih smo se znašli zaradi epidemije koronavirusne bolezni, so zahtevale pogostejše sklepanje aneksov. Zato bomo analizirali tudi objavljene anekse in podali konkretne nasvete, kateri aneksi so problematični in zakaj ter kako prilagoditi razpisno dokumentacijo novim razmeram.

Vsa ta in številna druga vprašanja bodo uvrščena na letošnji KJN, ki bo, kot že običajno, praktično naravnan. Namesto brezplodnih debat bodo udeleženci spodbujeni k zastavljanju konkretnih vprašanj, ki jim bo v okviru vsake sekcije posvečenega precej časa.

Namen dogodka je namreč ta, da udeleženci dobijo odgovore na svoja praktična vprašanja in ne zgolj to, da so opozorjeni na težave, ki jih praksa javnih naročil prinaša s seboj.

Dogodek je namenjen vsem predstavnikom naročnikov in ponudnikov, ki prihajajo v stik z javnimi naročili bodisi pri pripravi tehničnega ali pravnega dela dokumentacije, pri pripravi ponudb ali koordinaciji izvedbenega dela javnih naročil, kot tudi pravnim svetovalcem, odvetnikom in sodnikom, ki se pri svojem pravnem delu ukvarjajo z javnimi naročili.

Deveti kongres javnega naročanja bo tokrat prvič potekal s sočasnim neposrednim prenosom preko platforme ZOOM.

Več o programu: https://kjn.uradni-list.si/

Prijava na kongres

9. Kongres javnega naročanja 2020 bo v četrtek, 10., in petek, 11. septembra 2020, v GH Bernardin, Portorož.

Prijave sprejemamo s spletno prijavnico, po e-pošti na seminarji@uradni-list.si ali po faksu na št. 01 425 14 18.

Kotizacija

  • Kotizacija za udeležbo na Kongresu javnega naročanja 2020 je 410,00 € brez DDV.
  • Kotizacija za spletni Kongres javnega naročanja 2020 je 410,00 € brez DDV.

Ker bo kongres potekal tako v fizični kot spletni izvedbi, bomo vsem slušateljem preko povezave ZOOM omogočili glasovno zastavljanje vprašanj. Tako bomo zagotovili, da bodo vprašanje slišali tudi udeleženci, ki bodo dogodek spremljali v živo.

V ceno so poleg udeležbe na kongresu vključeni gradivo predavanj, četrtkovo kosilo, družabni večer, pogostitev med odmori in potrdilo o udeležbi.

Popusti

  • 10-odstotni popust za zgodnjo prijavo. Velja za prijave do 7. avgusta 2020.
  • 10-odstotni popust za 2 ali več udeležencev.

Pri izpolnitvi obeh pogojev, se upoštevata oba popusta.

Odjave

Za odjave, prejete po 9. septembru 2020, ali v primeru neudeležbe na dogodku, ne vračamo kotizacije. Pisne odjave upoštevamo do 3. septembra 2020, pri kasnejši odjavi zaračunamo 20 % kotizacije za administrativne stroške. Ob morebitni neudeležbi brez predhodne odjave ne vračamo kotizacije.

Plačilo

Na podlagi poslane prijavnice vam bomo izstavili predračun, ki ga je treba poravnati pred izvedbo kongresa. Plačilo je pogoj za udeležbo na kongresu. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa.

Informacije

  • Po telefonu pri Klavdiji Križaj, tel.: 01 200 18 51
  • E-pošta: klavdija.krizaj@uradni-list.si
  • Naslov: Uradni list Republike Slovenije, d. o. o., Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana

UL INFO TOK

Obveščanje o slovenskih
in mednarodnih
javnih naročilih
Spremljanje
javnih razpisov
Obveščanje o
zakonodajnih novostih
Zakonodaja
držav članic EU
na enem mestu ...

Preizkusi brezplačno

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti