Varno in zdravo na dogodke

8. Kongres javnega naročanja

Datum: 12. 9. 2019, 9.00–18.30
Datum: 13. 9. 2019, 9.00–14.30
Lokacija: GH Bernardin Portorož, dvorana Emerald
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 385,00 € brez DDV

Letošnji kongres bo namenjen spremembam, ki jih na področje javnih naročil prinašata nova zakonodaja ter praksa Državne revizijske komisije in Sodišča EU. Naročnike in ponudnike bomo po sklopih opozorili na najpogostejše napake pri javnih naročilih.

Podali bomo nasvete, kako pravilno izpolniti obrazec ESPD, ter odgovorili na vprašanja, kot so: kaj pomeni neresnična izjava ponudnika, ali imajo ponudniki pri potrjevanju referenc kakšne pravice, naročniki pa dolžnosti, ali je sofinanciranje javnih naročil iz kohezijskih sredstev priložnost ali ovira. Predstavili bomo prve izkušnje iz prakse pri izvajanju dinamičnega nabavnega sistema ter svetovali o priporočljivih pogodbenih klavzulah pri pogodbi, sklenjeni po okvirnem sporazumu.

Vsa ta in številna druga vprašanja bodo uvrščena na letošnji Kongres javnega naročanja, ki bo, kakor je to že običajno, praktično naravnan. Namesto brezplodnih debat bomo udeležence spodbujali k zastavljanju konkretnih vprašanj, katerim bo posvečenega precej časa v okviru vsake sekcije. Namen dogodka je namreč v tem, da udeleženci dobijo odgovore na svoja praktična vprašanja, in ne zgolj to, da so opozorjeni na težave, ki jih praksa javnih naročil prinaša s sabo. Predavatelji bodo faze izvedbe javnega naročila povezovali s pogodbeno fazo izvedbe javnega naročila, kar je nujno potrebno za uspešno izvedbo javnega naročila, ki se ne konča s sprejemom odločitve o oddaji javnega naročila, temveč šele z uspešno izvedbo pogodbe o javnem naročilu.

Dogodek je namenjen vsem predstavnikom naročnikov in ponudnikov, ki prihajajo v stik z javnimi naročili bodisi pri pripravi tehničnega ali pravnega dela dokumentacije, pri pripravi ponudb ali pri koordinaciji izvedbenega dela javnih naročil, ter tudi pravnim svetovalcem, odvetnikom, sodnikom, ki se ukvarjajo z javnimi naročili pri svojem pravnem delu.

Za več informacij o programu in prijavi obiščite spletno stran dogodka: https://kjn.uradni-list.si/

AAA Zlata odličnost
|