Varno in zdravo na dogodke

7. Dnevi Gradbenega prava

Datum: 11. 11. 2021, 9.00–17.10
Datum: 12. 11. 2021, 9.00–14.10
Lokacija: Thermana Laško in spletni dogodek
Področje: Gradnje
Izobraževanje s kreditnimi točkami, področje: gradnje
Število kreditnih točk: 5 točk
Organizator: Uradni list RS v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije
Kotizacija: 457,00 € brez DDV

O dogodku

Čeprav je sprva kazalo, da bodo gradbeni projekti iz epidemije izšli kot zmagovalci, se je izkazalo, da so bila takšna predvidevanja preuranjena.

Rast cen materialov je namreč povzročila pravo eksplozijo dodatnih stroškov pri gradbenih projektih, zaradi katerih niso zadovoljni niti izvajalci niti investitorji. Poleg tega se izvajalci soočajo tudi z zamudami pri dobavi materialov in posledičnimi zahtevki za podaljšanja rokov. In na vidiku sta še nova gradbena zakonodaja in nova javnonaročniška zakonodaja.

Ob vsem tem pa se več čas spreminjata sodna praksa in praksa upravnih organov. Zato bodo tudi letošnji Dnevi gradbenega prava več kot dobrodošla popotnica vsem udeležencem pri graditvi objektov, ki želijo biti na tekočem s tem, kako se pravna teorija in praksa soočata z izzivi v gradbeništvu.

Programski odbor: odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, odvetnica Maja Prebil, odvetnica mag. Vesna Sodja.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji z udeležbo pridobite 5 kreditnih točk iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Člani ZAPS z udeležbo pridobite 3 kreditne točke iz sklopa D, skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, pooblaščenih krajinskih arhitektov in pooblaščenih prostorskih načrtovalcev.

Dogodek je na eni strani namenjen investitorjem in na drugi izvajalcem: projektantom, nadzornikom in inženirjem, saj bodo udeleženci na srečanju obravnavali vse najbolj pereče vidike njihovega medsebojnega sodelovanja pri gradnji.

PRIDRUŽI SE NAM >>

AAA Zlata odličnost