5. Dnevi prakse javnih naročil 2021

Datum: 15. 3. 2021, 9.00– 15.40
Datum: 16. 3. 2021, 9.00– 14.00
Lokacija: Spletni dogodek
Področje: Javna naročila
Organizator: Uradni list RS
Kotizacija: 410,00 € brez DDV

Javna naročila so se znašla pod hudim pritiskom. Urejanje posameznih institutov javnega naročanja v protikoronskih zakonih sproža številna vprašanja, saj ni povsem jasno, kako zaščititi naročnike in izvajalce pred očitki o kršitvah. Na vidiku so nove bistvene spremembe ZJN-3, saj novela B posega v precej uveljavljenih institutov javnega naročanja.

Zakonodajalec ima namen podaljšati zastaralne roke v zvezi s prekrški, ki jih deležniki storijo v zvezi z javnimi naročili. Obeta se izvajanje javnih naročil za večje število najtežjih infrastrukturnih postopkov, ki bodo izvedeni po pravilih FIDIC in ki bodo sofinancirani iz sredstev EU. Precejšen pritisk, torej …

Pa vendar so vse spremembe obvladljive, če jih dobro poznamo, razumemo in jih znamo uporabiti. 5. Dnevi prakse javnih naročil 2021 bodo posvečeni temu, da bodo omenjene in druge aktualne problematike razdelane, obdelane, pojasnjene in predebatirane, tako da bo udeležencem po koncu povsem jasno, kako se soočiti z izzivi javnih naročil v letu 2021. K temu bodo prispevali renomirani in kakovostni predavatelji ter razprava, ki bo udeležencem omogočila zastaviti vsa vprašanja.

Programski vodji dogodka sta odvetnici mag. Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil, ki ju odlikujeta izredna strokovnost in praktičnost pri reševanju izzivov, ki jih prinaša več čas razvijajoča se praksa na področju javnih naročil.

Dnevi prakse javnih naročil bodo potekali v ponedeljek 15. in torek, 16. marca 2021v  Thermani v Laškem in sočasno v spletni različici z neposrednim prenosom preko platforme ZOOM.

Če bodo v tem času še veljali ukrepi, ki prepovedujejo zbiranje, bo dogodek potekal samo preko spleta.

Več o dogodku: https://praksajn.uradni-list.si/

Vabljeni!

AAA Zlata odličnost