Uradni list

Številka 70
Uradni list RS, št. 70/2019 z dne 29. 11. 2019
Uradni list

Uradni list RS, št. 70/2019 z dne 29. 11. 2019

Kazalo

3135. Pravilnik o subvencioniranju stroškov sterilizacije in kastracije lastniških mačk in psov, stran 8437.

  
Na osnovi 16. člena Statuta Občine Ajdovščina (Uradni list št. RS št. 44/12, 85/15, 8/18, 36/18) je Občinski svet Občine Ajdovščina na 9. seji dne 7. 11. 2019 sprejel
P R A V I L N I K 
o subvencioniranju stroškov sterilizacije in kastracije lastniških mačk in psov 
1. člen 
S tem pravilnikom se ureja subvencioniranje stroškov sterilizacije in kastracije lastniških psov in mačk (v nadaljevanju: hišne živali), ki so v lasti občanov občine Ajdovščina.
2. člen 
Upravičenec do subvencioniranja stroškov sterilizacije in kastracije po tem pravilniku je lastnik hišne živali, s stalnim prebivališčem na območju občine Ajdovščina.
3. člen 
(1) Postopek za uveljavljanje pravice do subvencije:
– lastnik hišne živali vloži vlogo za subvencioniranje stroškov sterilizacije in kastracije hišne živali na sedež Občine Ajdovščina,
– k vlogi je potrebno priložiti dokazilo o lastništvu živali ter fotokopijo računa o opravljeni storitvi pri izbranem izvajalcu veterinarskih storitev ter
– dokazilo o stalnem prebivališču lastnika živali.
(2) Upravičenec pridobi pravico do subvencioniranja stroškov sterilizacije in kastracije na podlagi odločbe, ki jo izda občinska uprava. Pravica do subvencioniranja stroškov se prizna za največ dve hišni živali na gospodinjstvo, v katerem prebiva upravičenec, letno.
(3) Občina Ajdovščina pred objavo poziva za sterilizacijo in kastracijo hišnih živali, s povpraševanjem, izbere najugodnejšega izvajalca veterinarskih storitev.
4. člen 
(1) Subvencija se izplačuje na podlagi izdane odločbe, s katero je bila upravičencu priznana subvencija za sterilizacijo in kastracijo hišnih živali po tem pravilniku.
(2) Višina subvencije se določi v neto znesku, in sicer v višini 50 % stroškov sterilizacije in kastracije. Dodatno se k neto znesku obračuna dohodnina, če je tako določeno z zakonom.
(3) Sredstva se upravičencem nakaže na njihov osebni račun.
5. člen 
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 344-1/2019
Ajdovščina, dne 28. oktobra 2019
Župan 
Občine Ajdovščina 
Tadej Beočanin 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti