Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2009 z dne 20. 2. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2009 z dne 20. 2. 2009

Kazalo

497. Sklep o območjih z višjo stopnjo brezposelnosti v Republiki Sloveniji za leto 2009, stran 1968.

Na podlagi 7. člena Pravilnika o izvajanju ukrepov aktivne politike zaposlovanja (Uradni list RS, št. 5/07 in 85/08) izdaja minister za delo, družino in socialne zadeve
S K L E P
o območjih z višjo stopnjo brezposelnosti v Republiki Sloveniji za leto 2009
I.
S tem sklepom se določijo območja z višjo stopnjo registrirane brezposelnosti, ki pravnim in fizičnim osebam tega območja omogoča prednostno vključitev v programe aktivne politike zaposlovanja.
II.
Občine so glede na stopnjo registrirane brezposelnosti razvrščene v tri območja; A, B in C.
V območje A se uvrščajo občine, ki imajo stopnjo brezposelnosti 9,0% ali več.
V območje B se uvrščajo občine, ki imajo stopnjo brezposelnosti od 8,0% do 8,9%.
V območje C se uvrščajo občine, ki imajo stopnjo brezposelnosti od 7,0% do 7,9%.
Pri razvrščanju se upošteva stopnje registrirane brezposelnosti občine za mesec december 2008.
Za novonastale občine, kjer statističnega podatka o stopnji brezposelnosti ni na razpolago, se upošteva statistični podatek, ki je veljal za občino, v katero so bile vključene prej.
III.
Območje A zajema naslednje občine:
Apače, Beltinci, Bistrica ob Sotli, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik-Dobronak, Gorišnica, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš-Hodos, Hrastnik, Kobilje, Kočevje, Kostel, Kozje, Kungota, Kuzma, Lendava-Lendva, Ljubno, Ljutomer, Lovrenc na Pohorju, Luče, Maribor, Moravske Toplice, Murska Sobota, Pesnica, Podvelka, Puconci, Radenci, Radlje ob Dravi, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogašovci, Rogatec, Ruše, Selnica ob Dravi, Semič, Solčava, Starše, Sveti Jurij, Šalovci, Šentilj, Šmarje pri Jelšah, Tišina, Trbovlje, Turnišče, Velika Polana.
Območje B zajema naslednje občine:
Brežice, Celje, Cirkulane, Črnomelj, Duplek, Gornja Radgona, Gornji Grad, Hoče-Slivnica, Juršinci, Križevci, Krško, Makole, Mežica, Miklavž na Dravskem polju, Podčetrtek, Podlehnik, Poljčane, Prebold, Rače-Fram, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Ribnica na Pohorju, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Sveti Tomaž, Šentjur, Veržej, Videm, Vuzenica, Žalec.
Območje C zajema naslednje občine:
Črna na Koroškem, Destrnik, Dravograd, Laško, Majšperk, Metlika, Mozirje, Muta, Nazarje, Odranci, Oplotnica, Ormož, Polzela, Ptuj, Slovenj Gradec, Škocjan, Šmartno ob Paki, Tabor, Velenje, Vitanje, Vransko, Zavrč, Zreče.
IV.
Delodajalci, ki imajo sedež na območjih A, B ali C ter fizične osebe, ki imajo prebivališče na območjih A,B in C iz prejšnjega člena, imajo prednost pri vključevanju v naslednje aktivnosti aktivne politike zaposlovanja:
– krajši delovni čas,
– »Zaposli me« in
– druge aktivnosti, ki se v veljavnem Katalogu ukrepov aktivne politike zaposlovanja ali v javnem razpisu določijo za izvajanje po regionalnem pristopu.
V.
Merila za stimulativno izvajanje aktivnosti na območjih A, B in C se določijo v javnih razpisih za sofinanciranje izvajanja aktivnosti, ki jih objavi Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje in Sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendiranje.
VI.
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 110-1/2009
Ljubljana, dne 3. februarja 2009
EVA 2008-2611-0002
dr. Ivan Svetlik l.r.
Minister
za delo, družino in socialne zadeve

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti