Uradni list

Številka 19
Uradni list RS, št. 19/2024 z dne 8. 3. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 19/2024 z dne 8. 3. 2024

Kazalo

Št. 470-0001/2023-13 Ob-1612/24, Stran 549
Občina Ljutomer, Vrazova ulica 1, 9240 Ljutomer, na podlagi določb 45. in 48. člena Uredbe o prodaji in drugih oblikah razpolaganja s finančnim premoženjem države in občin (Uradni list RS, št. 123/03, 140/06, 95/07, 55/09 – odl. US, 38/10 – ZUKN) objavlja
javno zbiranje ponudb 
za prodajo vrednostnih papirjev – delnice družbe Pomgrad – CP d.d. in družbe Murales d.d. Ljutomer 
I. Naziv in sedež organizatorja javnega zbiranja ponudb: Občina Ljutomer, Vrazova ulica 1, 9240 Ljutomer, na predlog Komisije za vodenje postopka prodaje delnic, imenovane s sklepom županje št. 470-1/2023-4102 z dne 13. 10. 2023.
II. Zakonska podlaga za prodajo: Uredba o prodaji in drugih oblikah razpolaganja s finančnim premoženjem države in občin (Uradni list RS, št. 123/03, 140/06, 95/07, 55/09 – odl. US, 38/10 – ZUKN).
III. Opis predmeta prodaje
Vrednostni papir
Količina
Naziv izdajatelja
CMSG
2.146
Pomgrad – CP d.d.
MULG
469
Murales d.d. Ljutomer
Prodaja vrednostnih papirjev posameznega izdajatelja se vrši v kompletu.
IV. Ponudba za odkup: poda se na obrazcu priloženem k tej razpisni dokumentaciji. Razpisna dokumentacija vključno z obrazcem 1 je objavljena na spletni strani Občine Ljutomer https://www.ljutomer.si/.
V. Izhodiščna vrednost
Izhodiščna cena za delnico družbe Pomgrad – CP d.d. znaša 36,91 EUR na delnico, kar znaša za vse delnice v lasti Občine Ljutomer 79.208,86 EUR neto in stroški cenitve v višini 5.612,00 EUR.
Izhodiščna cena za delnico družbe Murales d.d. Ljutomer znaša 41,40158 EUR na delnico, kar znaša za vse delnice v lasti Občine Ljutomer 19.417,34 EUR neto.
Upoštevane bodo zgolj ponudbe ponudnikov, ki bodo ponudili najmanj izhodiščno ceno.
VI. Pogoji prodaje:
1. Pisne ponudbe v zaprti ovojnici s pripisom »Ne odpiraj – ponudba za nakup delnic_____ (navedba vrednostnega papirja)« ponudniki oddajo osebno na sedežu Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1, 9240 Ljutomer ali pošljejo priporočeno na naslov: Občina Ljutomer, Vrazova ulica 1, 9240 Ljutomer. Na hrbtni strani ovojnice morata biti označena naziv in naslov pošiljatelja.
2. Rok za prejem ponudb je vključno do 28. marca 2024 do 10. ure. Upoštevale se bodo ponudbe, ki bodo do tega roka in ure prispele na naslov prodajalca.
3. Prepozno prispele ponudbe, ponudbe pod izhodiščno vrednostjo in ponudbe, ki ne bodo izpolnjevale vseh razpisnih in drugih navedenih pogojev, bo komisija izločila iz postopka in o tem obvestila ponudnika. Ponudbe, ki bodo prispele po roku za prejem ponudb iz 2. točke tega poglavja in bodo pravilno označene, bodo zapečatene vrnjene ponudniku. Ponudbe, ki bodo prispele po roku za prejem ponudb in ne bodo pravilno označene, bodo odprte vrnjene ponudniku.
4. Ponudba mora biti veljavna najmanj 90 dni, šteto od dne, ko poteče rok za prejem ponudb.
5. Merilo za izbor najugodnejšega ponudnika je najvišja ponujena skupna neto vrednost za predmet prodaje.
V primeru, da bi več ponudnikov ponudilo enako najvišjo skupno neto vrednost za predmet prodaje, bodo med temi ponudniki izvedena pogajanja.
6. Javno zbiranje ponudb in morebitna pogajanja v primeru iz prejšnje točke tega poglavja bodo potekala v slovenskem jeziku.
7. Nakup in prodaja delnice, deležev, obveznic in drugih vrednostnih papirjev se ne vpisuje v evidence in obračun DDV-O, saj v danem primeru ne predstavlja dejavnosti davčnega zavezanca.
8. Kupoprodajna pogodba bo s kupcem oziroma kupci, ki bo na javnem zbiranju ponudb (ter po morebitnem postopku s pogajanji) uspel, sklenjena v roku 30 dni od zaključka javnega zbiranja ponudb, k čemer bo prodajalec kupca pisno pozval. V primeru, da kupec pogodbe v roku, postavljenem s strani prodajalca ne bo podpisal, se šteje, da od nakupa odstopa. Rok za plačilo kupnine je 8 dni od sklenitve pogodbe na račun prodajalca št. SI56 0126 3010 0013 693 pri Banki Slovenije. Prenos vrednostnih papirjev na kupca se lahko opravi po plačilu celotne kupnine.
9. Na morebitnih pogajanjih o ceni lahko sodelujejo zakoniti zastopniki pravnih oseb, v kolikor je kupec pravna oseba, ali njihovi pooblaščenci na podlagi predloženega pisnega pooblastila.
10. Ponudba mora vsebovati naslednje dokumente:
– izpolnjen ponudbeni obrazec s ponujeno ceno in podatki ponudnika (Obrazec 1),
– potrdilo, da ponudnik v zadnjih šestih mesecih ni imel blokiranega TRR (velja le za pravne osebe in s.p. – tuja pravna oseba mora priložiti potrdila, ki jih izdajo institucije v njegovi državi enakovredne institucijam, od katerih se zahteva potrdila za slovenske pravne osebe, v kolikor takega potrdila ne more pridobiti, pa lastno izjavo overjeno pri notarju, s katero pod kazensko in materialno odgovornostjo izjavlja, da v zadnjih šestih mesecih ni imel blokiranega TRR),
– morebitni pooblaščenci pravnih in fizičnih oseb morajo predložiti originalno overjeno (notar ali Upravna enota) pooblastilo za udeležbo na morebitnih pogajanjih ter za podpis kupoprodajne pogodbe,
– kopijo osebne izkaznice oziroma potnega lista (fizične osebe, s.p. ter zastopniki in pooblaščenci pravnih oseb).
K morebitnim dodatnim pogajanjem za ceno bodo lahko pristopili le ponudniki, ki bodo podali pravočasne in popolne ponudbe po tej točki razpisne dokumentacije. Nepravočasne in nepopolne ponudbe bodo po sklepu komisije, ki vodi postopek prodaje, izločene iz postopka, kar bo ugotovljeno z zapisnikom. Ugovore zoper potek postopka s pogajanji (v kolikor bo do njih prišlo) lahko ponudniki podajo najkasneje do zaključka postopka pogajanj. O ugovorih komisija odloči takoj.
Kot ponudniki v postopku ne morejo sodelovati člani Komisije za vodenje postopka prodaje delnic, imenovane s sklepom županje št. 470-1/2023-4102 z dne 13. 10. 2023.
Navedena komisija lahko s soglasjem županje Občine Ljutomer postopek prodaje ustavi vse do sklenitve kupoprodajne pogodbe. Prodajalec lahko brez kakršnekoli odškodninske odgovornosti prekine oziroma ustavi postopek prodaje delnice, ne da bi za to navedel razloge.
Morebitna dodatna vprašanja vezana na prodajo vrednostnega papirja lahko interesenti naslovijo na elektronski naslov: obcina.ljutomer@ljutomer.si, in sicer od dneva objave te razpisne dokumentacije, do vključno dne 21. 3. 2024.
Kontaktni osebi prodajalca sta Lidija Klajnčar in Ana Žnidarič.
Občina Ljutomer 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti