Uradni list

Številka 19
Uradni list RS, št. 19/2024 z dne 8. 3. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 19/2024 z dne 8. 3. 2024

Kazalo

617. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega gospodarskega zavoda ARAO – Agencija za radioaktivne odpadke, stran 1585.

  
Na podlagi 18. in 20. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 – ZZLPPO, 127/06 – ZJZP, 38/10 – ZUKN in 57/11 – ORZGJS40) in enajstega odstavka 122. člena Zakona o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti (Uradni list RS, št. 76/17, 26/19, 172/21 in 18/23 – ZDU-1O) Vlada Republike Slovenije izdaja
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega gospodarskega zavoda ARAO – Agencija za radioaktivne odpadke 
1. člen 
V Odloku o ustanovitvi javnega gospodarskega zavoda ARAO – Agencija za radioaktivne odpadke (Uradni list RS, št. 8/22) se v 3. členu v tretjem odstavku za besedo »je« črta dvopičje in besedilo »Vrbina 17, 8720 Krško« nadomesti z besedilom »v Ljubljani«.
Četrti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»(4) Zavod lahko registrira organizacijske enote na območjih, na katerih opravlja svojo dejavnost. Število in kraje organizacijskih enot določi direktor s soglasjem upravnega odbora zavoda.«.
2. člen 
V 6. členu se v prvem odstavku besedilo »Vrbina 17, Krško« nadomesti z besedo »Ljubljana«.
3. člen 
V 7. členu se tretja alineja črta.
Dosedanja četrta alineja postane tretja alineja.
4. člen 
V 8. členu v drugem odstavku se v tretji alineji beseda »sklada« nadomesti z besedilom »Javnega sklada Republike Slovenije za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja radioaktivnih odpadkov in izrabljenega goriva iz Nuklearne elektrarne Krško z vplačili v državni proračun«.
5. člen 
V 9. členu v prvem odstavku se na koncu tretje alineje pika nadomesti s podpičjem in doda, nova četrta alineja, ki se glasi:
»– predvidi vse prejemke in izdatke, ki bodo plačani v korist in izplačani v breme zavoda v prihodnjem koledarskem letu po načelu denarnega toka.«.
Tretji odstavek se črta.
Dosedanji četrti odstavek, ki postane tretji odstavek, se spremeni tako, da se glasi:
»(3) Na podlagi poslovnega načrta zavod in ustanovitelj vsako poslovno leto skleneta aneks k pogodbi o opravljanju javne službe ravnanja z RAO za tekoče leto, s katerim določita višino sredstev, potrebnih za izvajanje javne službe ravnanja z RAO, ki se financirajo iz sredstev državnega proračuna.«.
V dosedanjem petem odstavku, ki postane četrti odstavek, se za besedilom »ministrstvu« dodata vejica in besedilo »pristojnemu za odpadke,«.
6. člen 
V 13. členu se v prvem odstavku v sedmi alineji besedilo »izvajalca javne službe ravnanja z RAO« nadomesti z besedo »zavoda«.
Na koncu osme alineje se za besedo »zavoda« dodata vejica in besedilo »če to ni v nasprotju z zakonom, ki ureja tajne podatke«.
V deveti alineji se za besedo »podaja« doda beseda »predhodno«.
V deseti alineji se za besedo »podaja« doda beseda »predhodno«, besedilo »svetovalne pogodbe« pa se nadomesti z besedilom »sklenitev svetovalnih pogodb«.
V enajsti alineji se besedilo »na podružnice« nadomesti z besedilom »k registraciji organizacijskih enot«.
7. člen 
V 16. členu se v prvem odstavku v drugi alineji besedilo »izvajalca javne službe ravnanja z RAO« nadomesti z besedo »zavoda«.
V šesti alineji se besedilo »premoženjem zavoda« nadomesti z besedilom »premoženjem, ki ga upravlja zavod«.
Drugi odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»(2) Direktor predloži upravnemu odboru v soglasje predlog za sklenitev pogodbe o najemu posojila, katerega glavnica presega 500.000 eurov, ali predlog za sklepanje poslov v vrednosti nad 500.000 eurov brez DDV ter sklepanje svetovalnih pogodb, katerih znesek presega 20.000 eurov brez DDV.«.
8. člen 
V 17. členu se v četrti alineji besedilo »programu dela in finančnemu« nadomesti z besedo »poslovnemu«.
Sedma alineja se spremeni tako, da se glasi:
»– sprejme cenik za plačilo imetnikov ali povzročiteljev za storitev javne službe ravnanja z RAO, ki niso odpadki iz jedrskih objektov za proizvodnjo energije;«.
Dvanajsta alineja se črta.
Dosedanje trinajsta do sedemnajsta alineja postanejo dvanajsta do šestnajsta alineja.
KONČNA DOLOČBA 
9. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 00704-33/2024
Ljubljana, dne 7. marca 2024
EVA 2023-2570-0087
Vlada Republike Slovenije 
Tanja Fajon 
podpredsednica 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti