Uradni list

Številka 116
Uradni list RS, št. 116/2023 z dne 17. 11. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 116/2023 z dne 17. 11. 2023

Kazalo

D 349/2021 Os-3066/23, Stran 2160
Pri tukajšnjem sodišču teče zapuščinski postopek po pokojnem Podveršič Zmagu, sinu Marjana, roj. 19. 10. 1951, drž. Republike Slovenije, nazadnje stanujočem v Kočevju, Ljubljanska cesta 3, umrlem 31. 5. 2021 v Ljubljani.
Doslej je bilo v tem zapuščinskem postopku ugotovljeno, da je bil zapustnik samski in brez otrok, da sta njegova starša umrla že pred njim, bratov in sester pa ni imel. Glede na to pridejo v tem zapuščinskem postopku v poštev za dedovanje po zakonu zapustnikovi dediči tretjega dednega reda, to so potomci pred zapustnikom umrlih zapustnikovih dedov in babic.
Zapustnikova mati je bila Podveršič, rojena Anzelin Valerija. Kdo so zapustnikovi dediči tretjega dednega reda po njeni strani, sodišču ni znano.
Zapustnikov oče je bil Podveršič Marjan. Sodišču je uspelo ugotoviti, da so dediči tretjega dednega reda po njegovi strani zapustnikov bratranec Podveršič Artur Aldo, zapustnikova sestrična Matjac Ines ter potomci pred zapustnikom umrlih zapustnikovih bratrancev in sestričen, to so Podveršič Goran, Šfiligoj Evelina, Bavdaž Robert, Bavdaž Elvis, Podveršič Zoran, Kastelic Zlatko, Kastelic Zdravko in Pavlović Tjaša. Vendar pa to niso vsi zapustnikovi dediči tretjega dednega reda po očetovi strani, a ostali sodišču niso znani.
Glede na zgoraj navedeno sodišče s tem oklicem poziva vse sodišču neznane zapustnikove dediče tretjega dednega reda, da se v roku enega leta od objave tega oklica, javijo sodišču ter uveljavljajo svojo pravico do dediščine.
Po preteku oklicnega roka bo sodišče nadaljevalo zapuščinski postopek in ga zaključilo na podlagi podatkov, s katerimi bo razpolagalo.
Okrajno sodišče v Kočevju 
dne 25. 8. 2023 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti