Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/2023 z dne 16. 6. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/2023 z dne 16. 6. 2023

Kazalo

Št. 406-1/2022-9 Ob-2432/23, Stran 1281
Občina Hrpelje - Kozina, Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina, na podlagi določb 45. in 48. člena Uredbe o prodaji in drugih oblikah razpolaganja s finančnim premoženjem države in občin (Uradni list RS, št. 123/03, 140/06, 95/07, 55/09 – odl. US in 38/10 – ZUKN) objavlja objavlja
javno zbiranje ponudb 
za prodajo vrednostnega papirja – delnice družbe CPK d.d. 
I. Naziv in sedež organizatorja javnega zbiranja ponudb: Občina Hrpelje - Kozina, Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina na predlog Komisije za izvedbo pripravljalnih dejanj in vodenje postopka prodaje finančnega premoženja, imenovanje s sklepom županje št. 403-1/2022-1 z dne 11. 12. 2022.
II. Zakonska podlaga za prodajo finančnega premoženja: Uredba o prodaji in drugih oblikah razpolaganja s finančnim premoženjem države in občin (Uradni list RS, št. 123/03, 140/06, 95/07, 55/09 – odl. US in 38/10 – ZUKN).
III. Opis predmeta prodaje
Predmet prodaje je 2670 delnic družbe CPK d.d. z oznako (CKPG), kar predstavlja 0,61 % delež delniške družbe CPK d.d..
SEDANJE STANJE
NAMENJENO ZA RAZPOLAGANJE
Pravna oseba
Število delnic
Število delnic in VEP za prodajo in drugo razpolaganje
Vrednostni papirji – delnice
CPK d.d. – CKPG
2670
2670
SKUPAJ ŠTEVILO DELNIC
2670
2670
Prodaja se vseh 2670 delnic v kompletu.
IV. Ponudba za odkup: ponudba se poda na priloženem obrazcu razpisne dokumentacije.
V. Izklicna vrednost: izhodiščna vrednost za prodajo 2670 delnic družbe CPK d.d. znaša 101.312,00 EUR.
VI. Pogoji prodaje:
1. Pisne ponudbe v zaprti ovojnici s pripisom »Ne odpiraj – ponudba za nakup delnic družbe CPK d.d.« naj ponudniki oddajo osebno na sedežu Občine Hrpelje - Kozina, Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina ali pošljejo priporočeno na naslov: Občina Hrpelje - Kozina, Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina. Na hrbtni strani ovojnice morata biti označena naziv in naslov pošiljatelja.
2. Rok za prejem ponudb je do vključno 14. 7. 2023 do 12. ure. Upoštevale se bodo ponudbe, ki bodo do tega roka in ure prispele na naslov prodajalca.
3. Prepozno prispele ponudbe, ponudbe pod izhodiščno vrednostjo in ponudbe, ki ne bodo izpolnjevale vseh razpisnih in drugih navedenih pogojev, komisija izloči iz postopka in o tem obvesti ponudnika. Ponudbe, ki bodo prispele po roku za prejem ponudb iz 2. točke tega poglavja in bodo pravilno označene, bodo zapečatene vrnjene ponudniku. Ponudbe, ki bodo prispele po roku za prejem ponudb in ne bodo pravilno označene, bodo odprte vrnjene ponudniku.
4. Ponudba ponudnika mora biti veljavna najmanj 60 dni, šteto od dne, ko poteče rok za prejem ponudb.
5. Merilo za izbor najugodnejšega ponudnika je najvišja ponujena skupna neto vrednost za predmet prodaje.
V primeru, da bi več ponudnikov ponudilo enako najvišjo skupno neto vrednost za predmet prodaje, bodo med temi ponudniki izvedena pogajanja.
6. Javno zbiranje ponudb in morebitna pogajanja v primeru iz prejšnje točke tega razpisa bodo potekala v slovenskem jeziku.
7. Nakup in prodaja delnic, deležev, obveznic in drugih vrednostnih papirjev se ne vpisuje v evidence in obračun DDV-O, saj v danem primeru ne predstavlja dejavnosti davčnega zavezanca.
8. Kupoprodajna pogodba bo s kupcem, ki bo na javnem zbiranju ponudb (te po morebitnem postopku s pogajanji) uspel, sklenjena v roku 30 dni od zaključka javnega zbiranja ponudb, k čemer bo prodajalec kupca pisno pozval. V primeru, da kupec pogodbe v roku postavljenem s strani prodajalca ne podpiše, se šteje da od nakupa odstopa.
9. Na morebitnih pogajanjih o ceni lahko sodelujejo zakoniti zastopniki pravnih oseb, v kolikor je kupec pravna oseba, ali njihovi pooblaščenci na podlagi predloženega pisnega pooblastila.
10. Ponudba mora vsebovati naslednje dokumente:
– izpolnjen ponudbeni obrazec s ponujeno ceno in podatki ponudnika,
– potrdilo, da ponudnik v zadnjih šestih mesecih ni imel blokiranega TRR (velja le za pravne osebe in s.p. – tuja pravna oseba mora priložiti potrdila, ki jih izdajo institucije v njegovi državi enakovredne institucijam, od katerih se zahteva potrdila za slovenske pravne osebe v kolikor takega potrdila ne more pridobiti pa lastno izjavo overjeno pri notarju s katero pod kazensko in materialno odgovornostjo izjavlja, da v zadnjih šestih mesecih ni imel blokiranega TRR),
– morebitni pooblaščenci pravnih in fizičnih oseb morajo predložiti originalno overjeno (notar ali Upravna enota) pooblastilo za udeležbo na morebitnih pogajanjih ter za podpis kupoprodajne pogodbe,
– kopijo osebne izkaznice, oziroma potnega lista (fizične osebe, s.p. ter zastopniki in pooblaščenci pravnih oseb).
K morebitnim dodatnim pogajanjem za ceno bodo lahko pristopili le ponudniki, ki bodo podali pravočasne in popolne ponudbe po tej točki razpisne dokumentacije. Ugovore zoper potek postopka s pogajanji (v kolikor bo do njih prišlo) lahko ponudniki podajo najkasneje do zaključka postopka pogajanj. O ugovorih komisija odloči takoj.
Kot ponudniki v postopku ne morejo sodelovati člani Komisije za izvedbo pripravljalnih dejanj in vodenje postopka prodaje finančnega premoženja, imenovanje s sklepom županje št. 403-1/2022-1 z dne 11. 12. 2022.
Morebitna dodatna vprašanja vezana na javni razpis lahko interesenti naslovijo na elektronski naslov: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si, in sicer od dneva objave te razpisne dokumentacije, do vključno dne 22. 6. 2023.
Kontaktna oseba prodajalca je Maja Korošec.
11. Obveznost prodajalca, da sklene pogodbo s ponudnikom, ki ponudi po merilih najugodnejšo ponudbo, je izključena oziroma lahko županja oziroma pooblaščena oseba s predhodnim soglasjem županje ustavi začeti postopek, in sicer najkasneje do sklenitve kupoprodajne pogodbe. Prodajalec lahko brez kakršnekoli odškodninske odgovornosti prekine oziroma ustavi postopek prodaje, ne da bi za to navedel razloge.
Občina Hrpelje - Kozina 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti