Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/2023 z dne 16. 6. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/2023 z dne 16. 6. 2023

Kazalo

2048. Pravilnik o sofinanciranju stroškov kastracije in sterilizacije lastniških mačk v Občini Litija, stran 5711.

  
Na podlagi 16. člena Statuta Občine Litija (Uradni list RS, št. 31/17) je Občinski svet Občine Litija na 6. redni seji dne 7. 6. 2023 sprejel
P R A V I L N I K 
o sofinanciranju stroškov kastracije in sterilizacije lastniških mačk v Občini Litija 
1. člen 
S tem pravilnikom se določa način in pogoje ter postopek za dodeljevanje proračunskih sredstev za sofinanciranje stroškov kastracije in sterilizacije lastniških mačk, ki so v lasti občanov Občine Litija, s ciljem zmanjševanja števila zapuščenih živali.
2. člen 
Do sofinanciranja stroškov kastracije in sterilizacije po tem pravilniku so upravičeni lastniki mačk, ki imajo stalno prebivališče na območju Občine Litija.
3. člen 
(1) Sofinanciranje se izvede na podlagi javnega razpisa, ki ga občina objavi na svoji spletni strani ter na podlagi predhodno sprejetega proračuna za tekoče leto in zagotovitve sredstev za ta namen. V javnem razpisu se določi skupna višina sredstev za sofinanciranje. Javni razpis je odprt do porabe sredstev.
(2) Vlagatelj mora vlogi na objavljen javni razpis priložiti:
– fotokopijo računa o opravljeni storitvi pri izvajalcu veterinarskih storitev s podatki o lastniku živali, ki mora biti opravljena v časovnem obdobju, določenem v javnem razpisu,
– morebitna druga dokazila, zahtevana v javnem razpisu.
4. člen 
Upravičenec pridobi pravico do sofinanciranja stroškov sterilizacije in kastracije mačk na podlagi odločbe, ki jo izda občinska uprava v postopku razpisa. Pravica do sofinanciranja stroškov se prizna za največ 5 mačk na gospodinjstvo, v katerem prebiva upravičenec, letno.
5. člen 
(1) Višina sofinanciranja se določi v javnem razpisu.
(2) Sofinancirani delež se izplačuje na podlagi izdane odločbe, s katero je bil upravičencu priznan delež sofinanciranja za sterilizacijo oziroma kastracijo mačke po tem pravilniku.
(3) Sredstva se nakaže na račun upravičenca.
6. člen 
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-4/2023-3
Litija, dne 8. junija 2023
Župan 
Občine Litija 
Franc Rokavec 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti