Uradni list

Številka 44
Uradni list RS, št. 44/2023 z dne 14. 4. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 44/2023 z dne 14. 4. 2023

Kazalo

1315. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu industrijska cona Slovenske Konjice Baumuller, Banex, stran 3856.

  
Na podlagi 128. in 129. člena Zakona o urejanju prostora ZUreP-3 (Uradni list RS, št. 199/21 in 18/23 – ZDU-1O) in 16. člena Statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 87/15, 12/16 – popravek in 69/17) je Občinski svet Občine Slovenske Konjice na 4. redni seji dne 28. 3. 2023 sprejel
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu industrijska cona Slovenske Konjice Baumuller, Banex 
I. SPLOŠNE DOLOČBE 
1. člen 
(podlaga SD ZN) 
(1) S tem odlokom se skladno z Občinskim prostorskim načrtom Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 70/16, 137/22) sprejme Spremembe in dopolnitve Odloka o zazidalnem načrtu industrijska cona Slovenske Konjice Baumuller, Banex (v nadaljevanju: SD ZN).
(2) Spremeni in dopolni se Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijska cona Slovenske Konjice Baumuller, Banex (Uradni list RS, št. 61/02, 120/05 in 9/17).
(3) Na podlagi mnenja Zavoda RS za varstvo narave, OE Celje (št. 3563-0093/2022-3, z dne 19. 8. 2022) v postopku priprave in sprejemanja tega prostorskega akta ni treba izvesti presoje sprejemljivosti izvedbe plana v naravo in varovana območja.
(4) SD ZN je v prostorskem informacijskem sistemu objavljen pod identifikacijsko številko 3192.
(5) SD ZN je izdelal IUP d.o.o. Inštitut za urejanje prostora iz Celja pod št. projekta 8/22.
2. člen 
Za 1. členom se dodajo novi 1.a do 1.m členi, z dodanimi novimi naslovi poglavij, ostala poglavja se ustrezno preštevilčijo in se glasijo:
»1.a člen 
(vsebina in oblika SD ZN) 
(1) Ta odlok določa območje SD ZN, načrtovane prostorske ureditve, umestitev načrtovane ureditve v prostor, rešitve in ukrepe za celostno ohranjanje kulturne dediščine, varovanje okolja in naravnih virov ter za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, zasnovo projektnih rešitev in pogojev priključevanja objektov na gospodarsko javno infrastrukturo in grajeno javno dobro, etapnost izvedbe prostorskih ureditev in dopustna odstopanja.
(2) SD ZN vsebuje tekstualni del (odlok) in grafični del.
(3) Grafični del SD ZN vsebuje grafične prikaze:
1.0
Izsek iz grafičnega dela OPN Občine Slovenske Konjice
M 1:5000
2.0
Izsek iz ZN
M 1:1000
3.0
Območje SD ZN z obstoječim parcelnim stanjem
M 1:1000
4.0
Prikaz vplivov in povezav s sosednjimi območji
M 1:5000
5.0
Ureditvena situacija
M 1:1000
6.0
Situacija poteka omrežij in priključevanja objektov na komunalno, energetsko in komunikacijsko infrastrukturo 
M 1:1000
7.0
Geodetska kotirana situacija z načrtom parcelacije
M 1:1000
8.0
Ureditve za varovanje okolja, naravnih virov in ohranjanja narave, ureditve za obrambo, varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter varstvo pred požarom
(4) Spremljajoče gradivo SD ZN obsega:
1
Poročilo o sodelovanju z javnostjo
2
Prikaz stanja prostora
3
Strokovne podlage
4
Usmeritve nosilcev urejanja prostora
5
Mnenja nosilcev urejanja prostora
6
Elaborat ekonomike
7
Okoljsko poročilo (izdelava ni potrebna)
8
Obrazložitev in utemeljitev
9
Povzetek za javnost
(5) Predmet SD ZN so ureditve, ki bodo omogočale posege v prostor in gradnjo objektov za potrebe poslovne cone.
1.b člen 
(območje SD ZN) 
(1) Območje SD ZN obsega vzhodni del obstoječe gospodarske cone.
(2) Območje SD ZN obsega parcelne št: 1467/2, 1466/2, 1466/7-del, 1522, 1521-del, 1458/1, vse parcele k.o. 1115 Slovenske Konjice.
(3) Površina območja SD ZN obsega ca. 7115,79 m2.
(4) V primeru odstopanja navedenih parcel in stanja glede na grafični prikaz velja grafični prikaz.
1.c člen 
(posegi zunaj območja SD ZN) 
Za izvedbo navezav na obstoječo in predvideno gospodarsko javno infrastrukturo so dopustni tudi posegi na zemljišča izven SD ZN, predvideni so:
– vodovod, fekalna kanalizacija, meteorna kanalizacija, elektrika se izvede na parceli št. 1458/1, k.o. 1115 Slovenske Konjice.
II. UMESTITEV NAČRTOVANE UREDITVE V PROSTOR 
1.č člen 
(vplivi in povezave prostorske ureditve s sosednjimi območji) 
(1) Območje SD ZN se nahaja jugovzhodno od naselja Slovenske Konjice, na območju obstoječe gospodarske cone.
(2) Dovoz in dostop na območje je preko dveh obstoječih cestnih priključkov iz lokalne ceste – LC 383082.
1.d člen 
(vrste dopustnih dejavnosti in vrste objektov) 
(1) Območje je po namenski rabi prostora opredeljeno za poslovne dejavnosti (IG) – gospodarska cona. Posamezne vrste gospodarskih dejavnosti niso predpisane, vendar so mogoče le tiste dejavnosti, ki so okoljsko sprejemljive.
(2) Znotraj območja so dopustne različne gospodarske dejavnosti, ki so namenjene obrtnim, skladiščnim, prometnim, trgovskim, poslovnim in proizvodnim dejavnostim. Vrste dopustnih zahtevnih, manj zahtevnih objektov in nezahtevnih objektov so opredeljene v skladu s predpisi o razvrščanju objektov (CC-SI):
a) Nestanovanjske stavbe:
– 12112 Gostilne, restavracije in točilnice (za lastne potrebe),
– 12203 Druge poslovne stavbe,
– 12304 Stavbe za storitvene dejavnosti,
– 12420 Garažne stavbe,
– 125 Industrijske stavbe in skladišča,
– 12745 Stavbe za funkcionalno dopolnitev.
b) Gradbeno inženirski objekti:
– 2112 Lokalne ceste in javne poti, nekategorizirane ceste in gozdne ceste,
– 22 Cevovodi, komunikacijska omrežja in elektroenergetski vodi.
(3) Na območju SD ZN je dovoljena gradnja zahtevnih, manj zahtevnih, enostavnih in nezahtevnih nestanovanjskih stavb in gradbeno inženirskih objektov navedenih v nadaljevanju. Objekti so lahko večnamenski. Gradnja objektov z možnostjo bivanja (stalnega ali začasnega) ni dopustna. Dopusti se gradnja naprav in opreme za obnovljive vire energije (sončne elektrarne) na strehah objektov ali kot samostojni energetski objekt CC-SI 23020 – Elektrarne in drugi energetski objekti.
1.e člen 
(dovoljeni posegi) 
Na območju so dovoljeni naslednji posegi:
– gradnja novega objekta;
– legalizacija objekta;
– rekonstrukcija in vzdrževanje objekta;
– vzdrževalna dela v javno korist;
– odstranitev objekta;
– prizidava (dozidave in nadzidave) obstoječih in novih stavb;
– spremembe namembnosti objektov v okviru dopustnih dejavnosti;
– izgradnja gospodarske javne infrastrukture (GJI) ter ureditev pripadajočih priključkov nanjo;
– zunanje ureditve.
1.f člen 
(pogoji in usmeritve za projektiranje in gradnjo) 
(1) Z urbanistično arhitekturno zasnovo območja je določena razporeditev objektov, prometnih in manipulativnih površin. Kot izhodišče se upošteva stanje v prostoru, izgrajenost s sosednjimi objekti in zasnovo prometnega omrežja. Predmet SD ZN je umestitev objektov (oznaka v grafiki A1 in A2) z manipulativnimi površinami. Obstoječi objekti znotraj območja SD ZN se ohranijo.
(2) Umestitev in tlorisni gabariti novih stavb so prikazani v grafični prilogi. Na celotni gradbeni parceli se dopusti gradnja dostopa, parkirišča, manipulativnih površin, objektov GJI s priključki, zelenih površin ipd. Za obstoječe objekte veljajo enaki pogoji kot za načrtovane objekte.
(3) Stavbe naj bodo enostavni pravokotni volumni. Stavbni volumen ne sme presegati dane maksimalne višine in zahtevanih odmikov. Material in konstrukcije stavb niso predpisane.
(4) Tlorisni gabariti:
– stavba A1: tlorisne dimenzije 29,00 m x 26,00 m,
– stavba A2: tlorisne dimenzije 33,00 m x 43,00 m,
– oblika pravokotna, prevladujejo naj enostavni pravokotni volumni,
– ob stavbi se dopuščajo izven opredeljenih tlorisnih gabaritov, tudi nadstreški, lope, skladišča, zunanje stopnice ipd. oziroma manjši volumni.
(5) Etažnost:
– etažnost stavb je poljubna znotraj maksimalnega višinskega gabarita. Maksimalna višina stavbe nad terenom je 15,00 m merjeno od relativne kote terena +/- 0,00 do najvišje točke stavbe;
– dovoljene so vse vrste konstrukcij.
(6) Streha:
– ravna streha z notranjim naklonom in notranjimi odtoki; mogoča je izvedba v naklonu enokapna, dvokapna z ustrezno izvedbo maske venca, da daje vtis ravne strehe, dopusti se tudi dvokapna streha ali enokapna streha nižjega naklona,
– streha skrita za fasadnim vencem. Na strehah je dovoljeno postavljati sončne zbiralnike, oddajnike, antene, strelovode, strojnice, dvigala, ob upoštevanju vpliva na podobo območja in širše okolice,
– kritina je pogojena s tehnološko rešitvijo strehe. Dovoljeni so temnejši toni, zaželeni v sivi barvi. Prepovedana je uporaba svetlečih in bleščečih materialov.
(7) Materiali in barve:
– fasade stavb morajo biti zasnovane s trajnimi in sodobnimi materiali, po načelih varčne energetske gradnje, fasade so nesvetleče, od sivih, peščenih in umazano belih barvnih tonov,
– materiali; sodobni obložni materiali, poenotena uporaba materialov.
(8) Pozidanost gradbene parcele:
– FZ je razmerje med zazidano površino in celotno površino parcele, namenjene gradnji. V tlorisno površino stavb se štejejo tudi nezahtevni in enostavni objekti.
– FZ je določen ob upoštevanju vseh ostalih omejitev znotraj posamezne gradbene parcele.
– FZ je 0.8.
(9) Kota tal pritličja stavb se določi na podlagi projektov dovoznih cest in je praviloma 20 cm nad koto tal dovozne ceste; podrobneje se opredeli v DGD projektu zunanje ureditve.
(10) Odmiki:
– Nove stavbe so odmaknjene od parcelnih mej najmanj 4.00 m (razen, če je v grafičnem delu SD ZN določeno drugače) tako, da ni motena sosednja posest in, da je možno vzdrževanje in raba objektov v okviru gradbene parcele.
– Odmiki od gospodarske javne infrastrukture so določeni s predpisi, ki urejajo posamezne vrste gospodarske javne infrastrukture.
(11) Pogoji za postavitev nezahtevnih in enostavnih objektov:
– Največji dovoljeni tlorisni in višinski gabariti dopustnih enostavnih in nezahtevnih objektov so določeni skladno s predpisi o razvrščanju objektov. Nezahtevni in enostavni objekti morajo biti postavljeni v podrejenem položaju glede na glavno stavbo na gradbeni parceli in oblikovani skladno z glavno stavbo ter ne smejo imeti samostojnih komunalnih priključkov.
– Ograjo do višine 2,20 m je dopustno postaviti do meje parcele, na kateri se gradi; če se gradi na meji, se morajo lastniki zemljišč, na katere gradnja meji, o tem pisno sporazumeti.
(12) Zunanja ureditev:
– Dovozi k stavbam oziroma na gradbeno parcelo so obstoječi.
– Dopustna je postavitev ograj. Ograje so lahko višine do 2,20 m (enotne, tipske, žične, sive barve) in postavljene do meje parcele, na kateri se gradi. Za postavitev ograje na mejo se morajo lastniki zemljišč, na katere gradnja meji, o tem pisno sporazumeti in upoštevati še pogoj, da se s tem ne omejuje prometne preglednosti.
III. ZASNOVA PROJEKTNIH REŠUTEV IN POGOJEV GLEDE PRIKLJUČEVANJA OBJEKTOV NA GOSPODARSKO JAVNO INFRASTRUKTURO IN GRAJENO JAVNO DOBRO 
1.g člen 
(1) Promet:
– Dovoz in dostop na območje je preko dveh obstoječih cestnih priključkov iz lokalne ceste – LC 383082. Predvidi se interna cestna povezava znotraj območja gradbene parcele.
– Zunanje parkirne in manipulativne površine so obstoječe. Parkirne površine za zaposlene so v severnem delu izven meje SD ZN v območju gradbene parcele.
(2) Vodovodno omrežje:
– Preko južnega dela območja SD ZN poteka javni vodovod – transportni vod DN300 NL/AC, z varovalnim pasom 2 m na vsako stran vodovoda. V varovalnem pasu niso dopustna gradbena dela (gradbeni posegi, deponije matreiala in prekopi), globoko oranje in vožnja s težkimi vozili.
– Oskrba objektov z vodo je iz obstoječih priključkov na vodovod.
– Za zagotavljanje požarne varnosti posameznih stavb se po potrebi dogradijo interne vodovodne hidrantne veje v skladu s požarnimi zahtevami posameznih stavb. Predvidi se vgradnja nadzemnih hidrantov. Hidranti se locirajo na mestih, kjer ne ovirajo prometa.
(3) Kanalizacijsko omrežje:
– Območje SD ZN je umeščena v aglomeraciji 9800 Vešenik. Območje je že izgrajeno z javno kanalizacijo v ločenem sistemu. Komunalne odpadne vode in meteorne vode se odvajajo ločeno.
– Na območju SD ZN je obvezen priklop objektov na javno kanalizacijo. Komunalne odpadne vode iz objektov se odvajajo v javno kanalizacijo skladno s predpisi, ki urejajo odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode.
– Odvodnjavanje meteornih vod iz območja SD ZN je preko meteornih kanalov z zadrževanjem padavinskega odtoka. Potrebni so ukrepi za zmanjšanje odtoka padavinskih voda z urbanih površin v kanalizacijo oziroma v vodotok, zato je predviden zadrževalnik.
– Onesnaženo padavinsko odpadno vodo, ki odteka z utrjenih površin, je potrebno pred iztokom v površinski odvodnik ali meteorno kanalizacijo speljati preko usedalnika, lovilca olj ali čistilne naprave padavinske vode, ko gre za površine, ki so navedene v predpisih o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda v vode in javno kanalizacijo. Za lovilec olj je potrebno voditi obratovalni dnevnik skladno s predpisi, ki urejajo emisije snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda v vode in javno kanalizacijo.
(4) Elektroenergetsko omrežje:
– Na območju SD ZN je izgrajeno električno omrežje in trafo postaja. Vzhodno, izven meje SD ZN poteka VN električni nadzemni vod 110 kV Laško–Podlog z varovalnim 15 m pasom na vsako stran daljnovoda.
– Energija za napajanje predvidenih objektov v območju SD ZN je na razpolago iz obstoječe transformatorske postaje.
– Zaradi izgradnje objekta A1 se predvidi prestavitev NN električnih vodov vzhodno od predvidenega objekta do obstoječe trafo postaje.
(5) Omrežje elektronskih komunikacij:
– Na območju SD ZN je izgrajeno omrežje elektronskih komunikacij. Pri vseh posegih v prostor je treba upoštevati obstoječe in predvidene trase v upravljanju Telekom Slovenije d.d..
(6) Plinovodno omrežje:
– Zahodno, izven meje SD ZN poteka plinovodno omrežje. Objekti so priključeni na plinovod.
(7) Ogrevanje in učinkovita raba energije:
– Za ogrevanje predvidenih stavb se kot vir energije predvideva zemeljski plin, zemeljski plin v kombinaciji z obnovljivimi viri energije ali pa obnovljivi viri energije (sončni kolektorji na stavbah, toplotne črpalke ipd.), skladno s sprejetimi odloki občine, ki se nanašajo na učinkovito rabo energije in varstvo zraka.
– Dopusti se namestitev fotonapetostnih modulov na strehah stavb.
– Pri projektiranju in gradnji novih stavb se upošteva normative in predpise, ki urejajo učinkovito rabo energije in uporabo obnovljivih virov energije in upoštevajo varstvo zraka.
IV. REŠITVE IN UKREPI ZA CELOSTNO OHRANJANJE KULTURNE DEDIŠČINE 
1.h člen 
(ukrepi za ohranjanje kulturne dediščine) 
V območju SD ZN ni objektov ali območij varstva kulturne dediščine.
V. REŠITVE IN UKREPI ZA VAROVANJE OKOLJA, NARAVNIH VIROV IN OHRANJANJE NARAVE 
1.i člen 
(varstvo zraka) 
(1) Varstvo zraka:
– Za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov se kot energetski vir za oskrbo s toploto uporabljajo ekološko sprejemljiva goriva oziroma obnovljivi viri energije.
– Gradnja novih objektov se izvede v skladu s predpisi, ki urejajo učinkovito rabo energije v stavbah.
– Izbor tehnologij, ki ne bodo negativno vplivale na delovno in bivalno okolje ter bodo zagotovljeni vsi zaščitni ukrepi za prepričevanje škodljivih emisij.
(2) Varstvo voda:
– Varstvo kakovosti voda se zagotavlja z gradnjo kanalizacijskega omrežja. Na območju predvidene prostorske ureditve se uredi ločeni sistem odvajanja in čiščenja odpadnih in padavinskih vod. Kanalizacijski sistem mora biti v celoti načrtovan vodotesno.
– Pri načrtovanju, gradnji ter obratovanju in vzdrževanju kanalizacije se upoštevajo predpisi, ki urejajo odvajanje komunalnih in padavinskih odpadnih voda.
(3) Varstvo tal:
– Posegi v tla se izvedejo na način, da se prizadene čim manj talne površine. Pri gradnjah je potrebno zavarovati plodno zemljo pred uničenjem.
– Pri gradnji se uporabljajo prevozna sredstva in gradbeni stroji, ki so tehnično brezhibni ter le takšne vrste materialov, za katere obstajajo dokazila o neškodljivosti za okolje. S prometnih površin, gradbenih površin in odlagališč gradbenega materiala se omeji in prepreči emisije prahu. S teh površin se prepreči tudi odtekanje vode.
(4) Varstvo pred hrupom:
– Površine v SD ZN z namensko rabo kot gospodarska cona so opredeljena s IV. stopnjo varstva pred hrupom v skladu s predpisi o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju.
– Predvideni objekti oziroma njihovo obratovanje po končani gradnji ne smejo presegati predpisane mejne ravni hrupa.
(5) Varstvo pred svetlobnim onesnaževanjem:
– Javna in druga razsvetljava se uredi tako, da ne povzroča svetlobnega onesnaževanja. Vse svetilke se izvedejo tako, da je svetloba usmerjena izključno v tla.
(6) Ravnanje z odpadki:
– Območje je vključeno v organiziran odvoz odpadkov.
– Posode za odpadke se postavi na ekološko tehnično brezhiben prostor. Ureditev odjemnega mesta mora ustrezati sanitarno-tehničnim predpisom, vključno z vizualno ter mehansko zaščito proti vetru. Lokacija, kjer se odpadki zbirajo, se uredi tako, da je dostopna vozilom za odvoz odpadkov.
– Način zbiranja in odvoz odpadkov se izvaja v skladu z določili, ki urejajo ravnanje s komunalnimi odpadki v občini.
VI. REŠITVE IN UKREPI ZA OBRAMBO TER VARSTVO PRED NARAVNIMI IN DRUGIMI NESREČAMI, VARSTVO PRED POŽAROM 
1.j člen 
(1) Varstvo pred poplavo:
– Na obravnavanem območju SD ZN ni vodotokov, območje se ne nahaja na vodovarstvenem območju in se ne nahaja na poplavno ogroženem območju.
(2) Varstvo pred potresom:
– Gradnja objektov mora biti potresno odporna. Pri načrtovanju se upošteva veljavna zakonodaja s področja o mehanski odpornosti in stabilnosti objektov, v skladu z evropskim standardom za potresno odporno gradnjo. Upoštevati je potrebno cono potresne ogroženosti ter temu primerno prilagoditi način gradnje. Po podatkih ARSO za območje SD ZN velja projektni pospešek tal v (g): 0,15.
(3) Obramba:
– Na območju SD ZN ni objektov za potrebe obrambe.
(4) Varstvo pred požarom:
– Požarno varstvo vseh objektov na območju urejanja mora biti urejeno v skladu z veljavnimi požarno-varstvenimi predpisi. Požarna varnost se zagotovi z dovozi za intervencijska vozila po obstoječem in predvidenem omrežju cest. Varen umik se zagotovi na zunanje površine.
– Zunanje stene in strehe stavb se načrtuje in gradi tako, da se izpolni zahteve glede požarne varnosti v stavbah z namenom preprečitve širjenja požara na sosednje objekte in ob upoštevanju odmika prepreči širjenje požara na sosednje parcele.
– Za zagotovitev požarne varnosti se predvidi hidrantno omrežje.
(5) Erozijska, plazljiva in plazovita ogroženost:
– Območje SD ZN ni plazljivo in plazovito ogroženo.
(6) Razlitje nevarnih snovi:
– Na zunanjih površinah v območju SD ZN ni pričakovati razlitja nevarnih snovi.
VII. ETAPNOST IZVEDBE PROSTORSKE UREDITVE 
1.k člen 
(etapnost) 
Gradnja stavb se lahko izvaja v več etapah.
VIII. DRUGI POGOJI IN ZAHTEVE ZA IZVAJANJE 
1.l člen 
(načrt parcelacije) 
Določena je ena gradbena parcela.
IX. VELIKOST DOPUSTNIH ODSTOPANJ OD FUNKCIONALNIH, OBLIKOVALSKIH IN TEHNIČNIH REŠITEV 
1.m člen 
(dopustna odstopanja) 
(1) Dopustna so odstopanja od tehničnih rešitev, določenih s tem odlokom:
– povečanje do +1,00 m tlorisnih dimenzij objektov, ob upoštevanju odmikov od javnih cest in gospodarske infrastrukture, objekti so lahko manjših tlorisnih dimenzij;
– med obstoječimi objekti nad manipulativnimi površinami je dopustna umestitev nadstreška ali nadstrešnice, ki jo je možno zapreti (obzidati);
– odstopanja od poteka tras GJI, površin, objektov, naprav in priključkov posamezne prometne, komunalne, energetske in elektronske komunikacijske infrastrukture ter pri vodnih ureditvah, če so pri nadaljnjem podrobnejšem proučevanju pridobljene rešitve, ki so primernejše s tehničnega ali okoljevarstvenega vidika ali omogočajo boljše prometno funkcioniranje in dostopnost celotnega območja SD ZN, ki pa ne smejo poslabšati prostorskih in okoljskih razmer. Odstopanja ne smejo biti v nasprotju z javnim interesom in morajo z njimi soglašati organi in organizacije, ki jih ta odstopanja zadevajo, oziroma upravljavci posameznih vodov.«
II. KONČNE DOLOČBE 
3. člen 
(vpogled) 
Projekt iz 1. člena tega odloka je na vpogled na Občini Slovenske Konjice in Upravni enoti.
4. člen 
(nadzor) 
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe za posamezna področja.
5. člen 
(uveljavitev) 
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-0013/2022
Slovenske Konjice, dne 28. marca 2023
Župan 
Občine Slovenske Konjice 
Darko Ratajc 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti