Uradni list

Številka 42
Uradni list RS, št. 42/2023 z dne 7. 4. 2023
Uradni list

Uradni list RS, št. 42/2023 z dne 7. 4. 2023

Kazalo

1169. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Občine Dobrna, stran 3669.

  
Na podlagi 226. in 234. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17, 199/21 – ZUreP-3 in 20/22 – odl. US), 21. člena Uredbe o programu opremljanja stavbnih zemljišč in odloku o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo ter o izračunu in odmeri komunalnega prispevka (Uradni list RS, št. 20/19, 30/19 – popr., 34/19 in 199/21 – ZUreP-3) in 7. ter 15. člena Statuta Občine Dobrna (Uradni list RS, št. 55/17, 127/22) je Občinski svet Občine Dobrna na 3. redni seji dne 28. 3. 2023 sprejel
O D L O K 
o spremembah in dopolnitvah Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Občine Dobrna 
1. člen 
Odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Občine Dobrna (Uradni list RS, št. 81/22) se v 4. členu dopolni tako, da se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»(3) Zavezanec za plačilo komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo je:
– investitor objekta, ki se na novo priključuje na obstoječo komunalno opremo;
– investitor, ki povečuje zmogljivost objekta;
– investitor, ki legalizira objekt;
– lastnik objekta, ki izboljšuje opremljenost zemljišča z dodatno vrsto komunalne opreme, na katero se obstoječi objekt do tedaj ni mogel priključiti oziroma uporaba katere mu ni bila omogočena;
– lastnik objekta, ki se naknadno priključuje na posamezno vrsto obstoječe komunalne opreme.«.
2. člen 
V 11. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(1) Komunalni prispevek se zavezancu odmeri glede na stroške opremljanja s komunalno opremo na oskrbnem območju, kjer leži objekt, glede na:
– površino in opremljenost stavbnega zemljišča s komunalno opremo,
– bruto tlorisno površino objekta ter njegovo namembnost,
– glede na izboljšanje opremljenosti gradbene parcele s komunalno opremo,
– naknadne priključitve na posamezno vrsto obstoječe komunalne opreme,
z odločbo o odmeri komunalnega prispevka.«.
3. člen 
V 13. členu se doda nov peti odstavek, ki se glasi:
»(5) Komunalni prispevek se ne plača za stavbe, ki so enostavni objekti in se štejejo za pomožne objekte na gradbeni parceli ali pripadajočem zemljišču osnovnega objekta.«.
4. člen 
Za 14. členom se doda nov 14.a člen, ki se glasi:
»14.a člen 
(upoštevanje preteklih vlaganj v individualne sisteme za komunalno samooskrbo) 
(1) Pri odmeri komunalnega prispevka zaradi izboljšanja opremljenosti zemljišča na območju, kjer predhodno ni bila zagotovljena oskrba s pitno vodo preko sistema v lasti in upravljanju Občine Dobrna, se upoštevajo predhodna vlaganja zavezanca v individualni sistem za vodovodno samooskrbo v višini 50 % odmerjenega komunalnega prispevka za vodovodno omrežje.
(2) Pri odmeri komunalnega prispevka zaradi izboljšanja opremljenosti zemljišča na območju, kjer predhodno ni bila omogočena priključitev objektov na javno kanalizacijsko omrežje za odvajanje komunalnih voda v lasti Občine Dobrna, se upoštevajo predhodna vlaganja zavezanca v individualni sistem za samooskrbo iz področja odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda v višini 50 % odmerjenega komunalnega prispevka za kanalizacijo.
(3) Pretekla vlaganja v individualni sistem za komunalno samooskrbo se prizna samo lastnikom tistih obstoječih objektov, ki so na dan pridobitve uporabnega dovoljenja za komunalno opremo, ki izboljšuje opremljenost, stali na območju, na katerem je Občina Dobrna izboljšala opremljenost zemljišča in so bili zgrajeni na podlagi gradbenega dovoljenja.«.
5. člen 
Ostala določila Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Občine Dobrna ostanejo nespremenjena.
6. člen 
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati osmi dan po objavi.
Št. 007-0004/2023-1(6)
Dobrna, dne 28. marca 2023
Župan 
Občine Dobrna 
Martin Brecl 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti