Uradni list

Številka 132
Uradni list RS, št. 132/2022 z dne 14. 10. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 132/2022 z dne 14. 10. 2022

Kazalo

Ob-3260/22, Stran 2261
Poslovodstvo družbe Skupina NOVUM IT, družba za računalniško programiranje, trgovino in storitve, d.o.o., s sedežem v Mariboru, poslovnim naslovom Slovenska ulica 17, 2000 Maribor in z matično številko 3613810000 (v nadaljevanju: Skupina NOVUM IT, d.o.o.) na podlagi drugega odstavka 622.e člena Zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 65/09 – uradno prečiščeno besedilo, s spremembami, v nadaljevanju: ZGD-1) za zainteresirano javnost objavlja obvestilo v zvezi s predvideno čezmejno združitvijo.
Poslovodstvo družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o. je dne 7. 10. 2022 sodnemu registru Okrožnega sodišča v Mariboru predložilo načrt čezmejne združitve družbe Novum-RGI Germany GmbH, družbe z omejeno odgovornostjo po nemškem pravu, s sedežem v Nürnbergu in poslovnim naslovom Nordostpark 51, 90411 Nürnberg, Nemčija, vpisane v sodni register Okrajnega sodišča (Amtsgericht) Nürnberg z registrsko številko HRB 11969 kot prevzemne družbe in družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o., družbe z omejeno odgovornostjo, vpisane v sodnem registru Okrožnega sodišča v Mariboru kot prevzete družbe.
Družbi sta načrt čezmejne združitve podpisali dne 6. 9. 2022 v obliki notarskega zapisa št. W 2828/2022 pri notarju dr. Simonu Weilerju iz Münchna v Nemčiji. Načrt čezmejne združitve se predloži sodnemu registru Okrajnega sodišča (Amtsgericht) Nürnberg in sodnemu registru Okrožnega sodišča v Mariboru. Listine, opredeljene v drugem odstavku 622.e člena ZGD-1 so shranjene pri zgoraj navedenih sodiščih.
Družbeniku družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o. je na sedežu družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o. omogočen pregled naslednje dokumentacije iz drugega odstavka 586. člena ZGD-1: načrta čezmejne združitve; letnih poročil vseh družb, ki so udeležene pri združitvi, za zadnja tri poslovna leta; vmesnih bilanc vseh družb, ki so udeležene pri združitvi in poročila poslovodstev družb, ki so udeležene pri združitvi. Družbeniku bo na njegovo zahtevo najpozneje naslednji delovni dan brezplačno dan prepis zgoraj navedenih listin.
Upnike prevzete družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o. obveščamo, da bodo s pripojitvijo družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o. k družbi Novum-RGI Germany GmbH postali upniki družbe Novum-RGI Germany GmbH. Več informacij o nameravani združitvi ter njenih posledicah lahko upniki pridobijo na sedežu družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o. Vsakemu upniku bo na njegovo zahtevo najpozneje naslednji delovni dan brezplačno dan prepis zgoraj navedenih listin.
Upniki družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o. imajo v skladu s 622.j členom ZGD-1 v enem mesecu po objavi tega obvestila pravico zahtevati zavarovanje za svoje ne zapadle, negotove ali pogojne terjatve. Upniki družbe Skupina NOVUM IT, d.o.o. lahko to pravico uveljavljajo samo, če verjetno izkažejo, da je zaradi čezmejne združitve ogrožena izpolnitev njihovih terjatev. Šteje se, da je izpolnitev njihovih terjatev ogrožena, če je vsota osnovnega kapitala in vezanih rezerv družbe, ki izide iz čezmejne združitve, nižja od vsote osnovnega kapitala in vezanih rezerv prevzete družbe. Pravice zahtevati zavarovanje nimajo tisti upniki, ki imajo ob morebitnem stečajnem postopku pravico do prednostnega poplačila.
Skupina NOVUM IT, d.o.o. 
Kai-Uwe Reiter, direktor

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti