Uradni list

Številka 15
Uradni list RS, št. 15/2022 z dne 4. 2. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 15/2022 z dne 4. 2. 2022

Kazalo

262. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v Občini Metlika, stran 640.

  
Na podlagi 16. člena Statuta Občine Metlika (Uradni list RS, št. 79/16), Zakona o spremljanju državnih pomoči (Uradni list RS, št. 37/04) in Uredbe o posredovanju podatkov in poročanju o dodeljenih državnih pomočeh in pomočeh po pravilu »de minimis« (Uradni list RS, št. 61/04, 22/07 in 50/14) je Občinski svet Občine Metlika na 21. redni seji dne 27. 1. 2022 sprejel
P R A V I L N I K 
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v Občini Metlika 
1. člen 
Za enajsto alinejo drugega odstavka 3. člena pravilnika se doda nova dvanajsta alineja, ki se glasi:
»– stroški naložb v turistične nastanitvene zmogljivosti«.
Na koncu osme alineje četrtega odstavka 3. člena pravilnika se pika nadomesti z vejico in se doda nova deveta alineja, ki se glasi:
»–spodbujanje sobodajalstva«.
2. člen 
Na koncu prvega odstavka 4. člena pravilnika se pika nadomesti z vejico in se doda nova sedma alineja, ki se glasi:
»– spodbujanje sobodajalstva«.
3. člen 
V pravilniku se za 9.a členom doda nov 9.b člen, ki se glasi:
»9.b člen 
Subvencionira se del stroškov gradbenih in obrtniških del za ureditev prostorov in zunanje ureditve prostorov namenjenih oddaji ter del stroškov opreme, ki je potrebna in neposredno povezana z opravljanjem turističnih nastanitvenih zmogljivosti, drobni inventar se ne upošteva.
Vlagatelj ne more ponovno zaprositi za subvencioniranje stroškov, če je za ureditev istega prostora/objekta za isto storitev, že pridobil sredstva na podlagi tega ukrepa v zadnjih 5 letih, razen v primeru povečanja turističnih kapacitet. Če gre za vlaganja v objekt, ki je delno namenjen turistični ponudbi, potem se strošek, ki se nanaša na celoten objekt, dodeli v sorazmernem deležu.
Prejemnik subvencije mora imeti tekoče poravnano turistično takso in najmanj še 3 leta po prejemu subvencije mora opravljati dejavnost. Subvencija se dodeli tudi tistim, ki se bodo z dejavnostjo oddaje turističnih nastanitvenih zmogljivosti na novo začeli ukvarjati in bodo svojo dejavnost ustrezno registrirali, najkasneje do konca obdobja za katerega je razpisana subvencija. Naložbe morajo biti izvedene v skladu z veljavno zakonodajo (pridobljena ustrezna dovoljenja za izvajanje dejavnosti)«.
4. člen 
V pravilniku se v prvem odstavku 10. člena doda četrta alineja, ki se glasi:
»– osebe, ki so vpisane v Register nastanitvenih obratov oziroma so vložile zahtevo za vpis v Register nastanitvenih obratov in ob dodelitvi sredstev izpolnjujejo ta pogoj.«
5. člen 
Na koncu 15. člena pravilnika se doda nov deseti odstavek, ki se glasi:
»Stroški naložb v turistične nastanitvene zmogljivosti in spodbujanje razvoja turizma se lahko subvencionirajo do največ 50 % upravičenih stroškov (neto vrednost brez DDV). Višina subvencije posameznemu upravičencu v tekočem proračunskem letu ne sme presegati 1.500,00 EUR. Subvencija do višine 500,00 EUR se ne dodeli«.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA 
6. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 302-2/2010
Metlika, dne 27. januarja 2022
 
Župan 
Občine Metlika 
Darko Zevnik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti