Uradni list

Številka 15
Uradni list RS, št. 15/2022 z dne 4. 2. 2022
Uradni list

Uradni list RS, št. 15/2022 z dne 4. 2. 2022

Kazalo

236. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o ocenjevanju uspešnosti javnih uslužbencev v Ministrstvu za zunanje zadeve, stran 614.

  
Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 – uradno prečiščeno besedilo, 20/06 – ZNOMCMO, 76/08, 108/09, 80/10 – ZUTD, 31/15 in 30/18 – ZKZaš) minister za zunanje zadeve v soglasju z ministrom za javno upravo izdaja
P R A V I L N I K 
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o ocenjevanju uspešnosti javnih uslužbencev v Ministrstvu za zunanje zadeve 
1. člen 
V Pravilniku o ocenjevanju uspešnosti javnih uslužbencev v Ministrstvu za zunanje zadeve (Uradni list RS, št. 12/11) se v 6. členu prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
»(1) Oceno določi in z njo seznani javnega uslužbenca tisti nadrejeni, ki mu je javni uslužbenec odgovarjal za svoje delo na zadnji delovni dan v letu ocenjevalnega obdobja. Če nadrejeni, ki mu je javni uslužbenec odgovarjal za svoje delo na zadnji delovni dan v letu ocenjevalnega obdobja, v času podaje ocene, ni več njegov nadrejeni, javnega uslužbenca z oceno seznani oseba, ki je javnemu uslužbencu nadrejena v času seznanitve z oceno.«.
V drugem odstavku se za prvim stavkom doda nov drugi stavek, ki se glasi: »Kadar so v okviru sektorja ali službe sistemizirani oddelki, lahko vodja o delu diplomata in drugega javnega uslužbenca pridobi pisno mnenje od pristojnega vodje oddelka, ki se upošteva pri določitvi ocene.«.
Šesti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»(6) Pri ocenjevanju vodij diplomatskih predstavništev, konzulatov in uradov Republike Slovenije v tujini lahko minister pridobi mnenje pristojnega generalnega direktorja ali vodje matičnega sektorja o oceni letnega dela diplomatskega predstavništva, konzulata oziroma urada Republike Slovenije v tujini, rezultatih dela, sodelovanju z direktoratom in matičnim sektorjem ter načinu poročanja in mnenje generalnega sekretarja o zakonitem, urejenem, učinkovitem in gospodarnem ravnanju na področju služb sekretariata. Pisno mnenje generalnega direktorja ali vodje matičnega sektorja in generalnega sekretarja se upošteva pri določitvi ocene.«.
2. člen 
V 10. členu se v tretjem odstavku za besedilom odstavka, ki postane prvi stavek, doda nov, drugi stavek, ki se glasi:
»Pri preizkusu ocene sodeluje predstavnik službe, pristojen za kadrovske zadeve, ki komisiji zagotavlja administrativno in strokovno pomoč pri izvedbi postopka preizkusa.«.
KONČNA DOLOČBA 
3. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0070-2/2019/14
Ljubljana, dne 27. januarja 2022
EVA 2019-1811-0010
Dr. Anže Logar 
minister 
za zunanje zadeve 
 
Soglašam! 
Boštjan Koritnik 
minister 
za javno upravo 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti