Uradni list

Številka 135
Uradni list RS, št. 135/2021 z dne 27. 8. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 135/2021 z dne 27. 8. 2021

Kazalo

Št. 38212-1/2021/1 Ob-2733/21, Stran 1836
Na podlagi 65. člena v povezavi z 38. členom Zakona o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15, 40/17, 30/19 – odl. US) direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (v nadaljevanju: agencija) izdaja
sklep 
o uvedbi javnega razpisa za dodelitev elementov oštevilčenja za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev 
1 Predmet javnega razpisa: predmet javnega razpisa za dodelitev elementov oštevilčenja za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev so naslednji sklopi elementov oštevilčenja iz nacionalnega številskega prostora:
1.1 Sklop A – Premijske številke iz negeografskega območja oštevilčenja:
Za potrebe opravljanja premijskih storitev, iz negeografskega območja v nacionalnem številskem prostoru izza A = {9}, B = {0} deset šestmestnih številk:
A
B
C
D
E
F
namen
velikost bloka
0
9
0
6
0
0
X
Negeografske številke za premijske storitve
10
Za potrebe opravljanja premijskih storitev, iz negeografskega območja v nacionalnem številskem prostoru izza A = {9}, B = {0} in C = {5} deset osemmestnih številk:
A
B
C
D
E
F
G
H
namen
velikost bloka
0
9
0
5
9
2
0
0
X
Negeografske številke za premijske storitve
10
1.2 Sklop B – Številke za opravljanje brezplačnih storitev iz negeografskega območja oštevilčenja:
Za potrebe opravljanja brezplačnih storitev, iz negeografskega območja v nacionalnem številskem prostoru izza z A = {8}, B = {0} dva bloka po deset šestmestnih številk:
A
B
C
D
E
F
namen
velikost bloka
0
8
0
8
4
8
X
Negeografske številke za brezplačne storitve
10
0
8
0
9
9
8
X
Negeografske številke za brezplačne storitve
10
Za potrebe opravljanja brezplačnih storitev, iz negeografskega območja v nacionalnem številskem prostoru izza A = {8}, B = {0}, C = {5} in D = {2} deset osemmestnih številk:
A
B
C
D
E
F
G
H
namen
velikost bloka
0
8
0
5
9
2
0
0
X
Negeografske številke za brezplačne storitve
10
1.3 Sklop C – Številke iz negeografskega območja oštevilčenja za opravljanje javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji:
Za potrebe opravljanja javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji (IP telefonije), iz negeografskega območja oštevilčenja ena trimestna nacionalna smerna koda NDC (ABCD = 592), štirje bloki po 10.000 naročniških številk in en blok po 20.000 naročniških številk:
A
B
C
D
E
F
G
H
namen
velikost bloka
0
5
9
2
0
X
X
X
X
Negeografske številke za potrebe dostopa 
do javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji
10.000
0
5
9
2
1
X
X
X
X
Negeografske številke za potrebe dostopa 
do javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji
10.000
0
5
9
2
2
X
X
X
X
Negeografske številke za potrebe dostopa 
do javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji
10.000
0
5
9
2
3
X
X
X
X
Negeografske številke za potrebe dostopa 
do javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji
20.000
0
5
9
2
5
X
X
X
X
Negeografske številke za potrebe dostopa 
do javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji
10.000
1.4 Sklop D – Številke iz geografskega območja oštevilčenja za opravljanje javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji:
Za potrebe opravljanja javnih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji iz geografskega območja oštevilčenja, tri bloke po 1.000 številk:
– izza medkrajevne kode (TC) A = 1:
A
B
C
D
E
F
G
H
namen
velikost bloka
0
1
2
4
3
0
X
X
X
Geografske številke za javne fiksne telefonske storitve
1.000
0
1
2
4
3
2
X
X
X
Geografske številke za javne fiksne telefonske storitve
1.000
– izza medkrajevne kode (TC) A = 3:
A
B
C
D
E
F
G
H
namen
velikost bloka
0
3
2
4
3
2
X
X
X
Geografske številke 
za javne fiksne telefonske storitve
1.000
2 Pogoji in zahteve, ki jih mora ponudnik izpolnjevati
2.1 Pogoji, ki jih mora izpolnjevati ponudnik
1. Ponudnik je lahko operater, ki pridobljene elemente oštevilčenja lahko dodeljuje v uporabo svojim uporabnikom pod enakimi, stroškovno naravnanimi in preglednimi pogoji (drugi odstavek 65. člena ZEKom-1).
2. Ponudnik mora imeti na dan poteka roka za oddajo ponudb poravnane vse zapadle obveznosti do agencije.
3. Zoper ponudnika do poteka roka za predložitev ponudb ne sme biti začet postopek prisilne poravnave, stečaja ali prisilne likvidacije.
4. Ponudnik mora predložiti popolno in pravilno ponudbo, ki vključuje:
– Splošne podatke o ponudniku (obrazec G.1.1 ali G.1.2),
– Izjave ponudnika (obrazec G.2),
– Pooblastilo za podpis ponudbe (obrazec G.3) in
– Ponudbo za dodelitev elementov oštevilčenja z javnega razpisa (obrazec G.4) in
– Bonitetna ocena S.BON AJPES.
Vse podrobnosti v zvezi z navedenimi pogoji opredeljuje razpisna dokumentacija.
2.2 Zahteve javnega razpisa
Zahteve, ki jih ponudnik prevzema na predmetnem javnem razpisu, in so navedene v nadaljevanju tega poglavja, bodo kot obveznosti vključene v odločbo o dodelitvi elementov oštevilčenja.
Za uporabo elementov oštevilčenja veljajo vsi pogoji, določeni v 68. členu ZEKom-1, na njegovi podlagi sprejetih splošnih aktih in preostali pogoji uporabe, kot povzeti v nadaljevanju:
1. zagotavljanje dejanske in učinkovite uporabe elementov oštevilčenja,
2. zagotavljanje obveznosti iz mednarodnopravnih aktov, uveljavljenih v Republiki Sloveniji, ki se nanašajo na elemente oštevilčenja in njihovo uporabo,
3. operater je dolžan omogočiti prenosljivosti številk v skladu z določili 131. člena ZEKom-1 in določili Splošnega akta o prenosljivosti številk (Uradni list RS, št. 62/13, 23/18 in 77/18),
4. operater mora pri klicih na številke za klice v sili ravnati v skladu z določili 134. člena ZEKom-1, pri tem mora:
– v skladu s prvim odstavkom 134. člena ZEKom-1 svojim uporabnikom zagotoviti možnost brezplačnega dostopa do številk za klice v sili,
– v skladu z drugim odstavkom 134. člena ZEKom-1 uporabnikom invalidom omogočiti klice v sili z uporabo govornega in znakovnega jezika ter druge oblike negovorjenih jezikov,
– v skladu s tretjim odstavkom 134. člena ZEKom-1 brezplačno zagotoviti prenos vseh storitev klica v sili organu, ki ga obravnava, pri čemer zagotovi tudi nadomestne poti,
– v skladu s četrtim odstavkom 134. člena ZEKom-1 ob vsakem klicu na enotno evropsko telefonsko številko za klice v sili 112 in številko policije 113 organu, ki ga obravnava, takoj in brezplačno posredovati informacije o številki in lokaciji kličočega; če zaradi dokazane tehnične nezmožnosti ne izpolnjuje zahtev določbe četrtega odstavka 134. člena ZEKom-1, mora o tem svoje uporabnike ustrezno seznaniti v naročniških pogodbah in oglasnih sporočilih,
– v skladu s sedmim odstavkom 134. člena ZEKom-1 obveščati svoje uporabnike o obstoju in pomenu številk za klice v sili z objavo na svojih spletnih straneh in v imeniku na vidnem mestu ter tako, da obvestilo vsebuje opozorilo, da se klici na številke za klic v sili snemajo; svoje uporabnike mora ob vstopu v omrežje druge države članice EU obvestiti o obstoju in pomenu številke za klic v sili 112 z SMS sporočilom, enako mora (če je to tehnično mogoče) ob predhodnem dogovoru z operaterjem gostujočega uporabnika obvestiti tudi gostujočega uporabnika ob vstopu v njegovo omrežje,
5. operater mora v skladu s 160. členom ZEKom-1 v svojem omrežju zagotoviti ustrezno opremo in vmesnike za zakonito prestrezanje komunikacij,
6. operater je v skladu s 137. členom ZEKom-1 dolžan ponudnikom imeniških storitev zagotavljati informacije o naročnikih, potrebnih za zagotavljanje javno dostopnih imeniških storitev in imenikov, vključno z univerzalno imeniško službo in univerzalnim imenikom,
7. operater lahko svojo pravico do uporabe po tem javnem razpisu dodeljenih elementov oštevilčenja v skladu z določilom 70. člena ZEKom-1 s pravnim poslom prenese na drugo fizično ali pravno osebo, ki izpolnjuje predpisane pogoje, vendar le s predhodnim soglasjem agencije,
8. operater je v skladu z določilom 74. člena ZEKom-1 zavezanec za letno plačilo agenciji za uporabo dodeljenih elementov oštevilčenja.
3 Merili za izbiro najustreznejše ponudbe
Pri vsakem merilu sta navedena vsebinski del merila oziroma način, kako komisija ocenjuje ponudbe. Agencija oceni le pravočasne, popolne in vsebinsko pravilne ponudbe skladno z naslednjima meriloma:
3.1 Število elementov oštevilčenja, ki so iz posameznih sklopov, ki so predmet tega javnega razpisa, že preneseni k ponudniku na dan 20. 4. 2021 (0–65 točk)
Pri tem merilu se točke dodelijo glede na število elementov oštevilčenja, ki so iz posameznih sklopov že preneseni k ponudniku na dan 20. 4. 2021. Tisti ponudnik, h kateremu je, po podatkih upravljavca centralne baze prenesenih številk, preneseno največ elementov oštevilčenja iz posameznega sklopa, dobi 65 točk. Število točk pri tem merilu se izračuna (po spodaj navedeni formuli) kot razmerje med številom elementov oštevilčenja, ki so iz posameznega sklopa že preneseni k ponudniku iz ocenjevane ponudbe in najvišjega število elementov oštevilčenja, ki so iz posameznega sklopa že preneseni k ponudnikom katerih ponudbe se ocenjuje. Dobljeno število se pomnoži s 65 in zaokroži na eno decimalno mesto. Ponudba v kateri je število elementov oštevilčenja, ki so iz posameznega sklopa že preneseni k ponudniku najvišje, dobi 65 točk.
PŠ
PX
×
65
PH
PŠ
Število točk za merilo števila elementov oštevilčenja, ki so posameznega sklopa že preneseni k ponudniku
PH
Najvišje število elementov oštevilčenja, ki so iz posameznega sklopa že preneseni k ponudniku (glede na vse ponudnike, katerih ponudbe se ocenjujejo)
PX
Število elementov oštevilčenja, ki so iz posameznega sklopa že preneseni k ponudniku katerega ponudba se ocenjuje
3.2 Ekonomsko stanje ponudnika (0–35 točk)
Pri tem merilu se ponudbe ocenjujejo na podlagi bonitetne ocene, izdelane po modelu S.BON, ki jo je v slovenskem jeziku izdala Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES) v obdobju od objave sklepa o uvedbi javnega razpisa v Uradnem listu RS do izteka roka za predložitev ponudb na ta javni razpis in ki jo ponudniki priložijo ponudbi. Bonitetna ocena služi za preverjanje ekonomskega stanja in tehnične usposobljenosti ponudnika v postopkih javnega naročanja.
3.3 Skupna razvrstitev z upoštevanjem meril za izbiro najustreznejše ponudbe
Ponudbe se točkujejo glede na navedeni merili in razvrstijo po vrstnem redu glede na vsoto prejetega števila točk po obeh merilih. V primeru, da prejmeta dve ali več ponudb enako število točk, bo višje uvrščena ponudba z višjim številom elementov oštevilčenja, ki so iz posameznega sklopa že preneseni k ponudniku. V kolikor tudi v tem primeru nobene izmed ponudb, ki so pri posameznem predmetu javnega razpisa dosegle enako vsoto točk, ni mogoče uvrstiti na višje mesto, se kot dodatno merilo uporabi žreb. Agencija bo ponudniku, katerega ponudba bo ocenjena kot najustreznejša, izdala odločbo o dodelitvi elementov za oštevilčenje za nedoločen čas.
4 Rok in način predložitve ponudb
Rok za predložitev ponudb je 27. 9. 2021 do 11. ure. Ne glede na način pošiljanja morajo ponudbe prispeti na naslov agencije: Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije, Stegne 7, 1000 Ljubljana, do navedenega roka. Agencija ne bo prevzela ponudbe, njene spremembe, dopolnitve, nadomestitve ali umika po izteku roka za predložitev. Ponudbi, ki bi po pošti prispela na naslov agencije po izteku roka, bo agencija zapečateno poslala nazaj pošiljatelju. Ponudniki lahko ponudbe pošljejo po pošti na naslov agencije ali jih predložijo osebno, na vložišču agencije, vsak delovni dan od 9. do 11. ure, v sredo tudi od 13. do 14 ure, oziroma zadnji dan roka do 11. ure. Uradna oseba agencije, zadolžena za sprejemanje ponudb, bo pri osebni dostavi izdala potrdilo o prejemu ponudbe.
Ponudba mora biti predložena v izvirniku in v eni kopiji. Izvirnik in kopija ponudbe morata biti zaprta vsak v svojem ovoju z oznako »Izvirnik« oziroma »Kopija«. Oba ovoja ponudbe morata biti vstavljena v skupen ovoj, označen z oznako: »Ponudba na javni razpis za dodelitev elementov oštevilčenja za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev, Ne odpiraj« in naslovljen na naslov agencije: Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije, Stegne 7, 1000 Ljubljana. Ponudnik mora na skupen ovoj napisati tudi svoj polni naslov. Podrobnejša navodila za pripravo ponudbe se nahajajo v razpisni dokumentaciji.
5 Javno odpiranje
Javno odpiranje ponudb bo potekalo na sedežu agencije: Stegne 7, 1000 Ljubljana, v veliki sejni sobi, dne 27. 9. 2021 ob 13. uri.
Podrobnejše informacije v zvezi z javnim odpiranjem se nahajajo v razpisni dokumentaciji.
6 Razpisna dokumentacija: razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani agencije: http://www.akos-rs.si. Ponudnikom je na voljo brez plačila.
7 Sprememba ali dopolnitev sklepa o uvedbi javnega razpisa in razpisne dokumentacije
Agencija lahko spremeni predmetni sklep, ob tem pa mora glede na obseg sprememb v sklepu odločiti tudi o podaljšanju roka za oddajo ponudb. O vsaki spremembi bodo enakopravno in pregledno obveščeni vsi zainteresirani ponudniki. Morebitni novi sklep bo agencija objavila v Uradnem listu Republike Slovenije najpozneje sedem dni pred potekom roka, ki je bil določen za oddajo ponudb (šesti odstavek 38. člena ZEKom-1), ter na spletni strani agencije www.akos-rs.si.
Agencija si pridržuje pravico do spremembe ali dopolnitve razpisne dokumentacije. Razpisna dokumentacija se v takem primeru spremeni oziroma dopolni z objavo spremembe oziroma dodatka na spletni strani agencije, vendar najkasneje do 17. 9. 2021. V primeru dodatkov k razpisni dokumentaciji je ponudnik dolžan slednje v celoti upoštevati pri oblikovanju svoje ponudbe.
8 Razveljavitev javnega razpisa: agencija si pridržuje pravico, da kadarkoli do izdaje odločbe o dodelitvi elementov oštevilčenja na podlagi tega javnega razpisa, javni razpis razveljavi. Sklep o razveljavitvi javnega razpisa se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
9 Dodatne informacije in kontaktna oseba
Interesent, ki želi kakršnokoli pojasnilo v zvezi z razpisno dokumentacijo, postopkom javnega razpisa ali predmetom javnega razpisa, mora to zahtevati izključno v pisni obliki in slovenskem jeziku. Pisno zahtevo naslovi na Agencijo (Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije, Stegne 7, 1000 Ljubljana) s pripisom »Pojasnila v zvezi z javnim razpisom za dodelitev elementov oštevilčenja za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev« oziroma na elektronski poštni naslov: info.box@akos-rs.si.
Za dodatne informacije v zvezi z načinom zahtevanja in podajanja pojasnil je kontaktna oseba Marko Simončič.
10 Rok za izdajo odločb o dodelitvi elementov oštevilčenja: agencija bo izdala odločbo o dodelitvi elementov oštevilčenja v 42 dneh po poteku roka za predložitev ponudb ter hkrati o svoji odločitvi obvestila javnost.
Agencije za komunikacijska omrežja in storitve 
Republike Slovenije 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti