Uradni list

Številka 108
Uradni list RS, št. 108/2021 z dne 9. 7. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 108/2021 z dne 9. 7. 2021

Kazalo

Št. 604-4/2021-2 Ob-2499/21, Stran 1523
Sprememba 
Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, objavlja v okviru Javnega razpisa za izbor operacije: Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS – Razglasni del (drugo), št. 26/21 z dne 19. 2. 2021, nov dodatni prijavni rok za leto 2021 in spremembo javnega razpisa.
Nov prijavni rok za oddajo vlog za leto 2021:
a) Subvencije za delodajalce (točka 22.1. iz zgoraj navedenega razpisa):
Rok za prijavo je ponedeljek, 9. 8. 2021*
* V primeru, da se ne porabijo vsa sredstva v drugem prijavnem roku, bodo naknadno določeni dodatni roku za prijave, objavljeni v Uradnem listu Republike Slovenije.
b) Dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi (točka 22.2. iz zgoraj navedenega razpisa):
Rok za prijavo je ponedeljek, 9. 8. 2021*
* V primeru, da se ne porabijo vsa sredstva v drugem prijavnem roku, bodo naknadno določeni dodatni roku za prijave, objavljeni v Uradnem listu Republike Slovenije.
JSKD si pridružuje pravico, da lahko javni razpis kadarkoli do izdaje sklepov o (ne)izboru spremeni ali prekliče, z objavo v Uradnem listu Republike Slovenije.
Sprememba javnega razpisa:
Javni razpis: Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD se spremeni:
Drugi odstavek 3.1. točke javnega razpisa se spremeni tako, da se glasi: Predmet razpisa je izbor ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa vključevanja brezposelnih mladih oseb do vključno 29. leta v subvencionirano zaposlitev za delo na področju kulturnih dejavnosti za obdobje najmanj 9 mesecev neprekinjeno, in sicer za polni delovni čas 40 ur tedensko.
Tabela 1: Shema trajanja zaposlitve glede na obliko zaposlitve
Višina subvencije
Oblika zaposlitve
Trajanje zaposlitve
Število tedenskih ur
SKUPAJ najmanj(v mesecih)
5.000,00 evrov
Polni delovni čas – 40 ur
9 mesecev
 
Tretji odstavek 3.3. točke javnega razpisa se spremeni tako, da se glasi: Cilj javnega razpisa je omogočiti:
a) kreiranje delovnih mest na področju kulturnih dejavnosti,
b) podporno izobraževalno okolje za pridobitev novih izkušenj in kompetenc, ki jim bodo omogočale lažji in bolj konkurenčni vstop na trg dela,
na podlagi katerih se bo v 5-letnem obdobju dodatno izobrazilo v okviru 120-urnih modulov najmanj 277 oseb in zaposlilo prav tako najmanj 277 brezposelnih oseb iz ciljne skupine mladih do vključno 29. leta, in sicer predvidoma je v letu 2021 načrtovanih:
– 108 novih zaposlitev (subvencij), od tega v zahodni kohezijski regiji 43 (40 %) novih zaposlitev (subvencij) in v vzhodni kohezijski regiji 65 (60 %) novih zaposlitev (subvencij);
– 55 kandidatov, ki bodo vključeni v dopolnilna izobraževanja v specifičnih izobraževalnih modulih, ki jih bo izvedel JSKD, od tega 55 kandidatov (60 %) v vzhodni kohezijski regiji.
Prvi in drugi odstavek 8. točke javnega razpisa se spremenita tako, da se glasita:
JSKD bo financiralo le upravičene stroške, nastale v obdobju od datuma objave javnega razpisa:
– do najkasneje 31. 10. 2021 za a) Subvencije za delodajalce in b) Dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi.
Obdobje upravičenosti izdatkov upravičenca je od datuma objave javnega razpisa:
– do najkasneje 15. 11. 2021 za a) Subvencije za delodajalce in b) Dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi.
Četrti, peti in šesti odstavek 8. točke javnega razpisa se spremenijo tako, da se glasijo:
a) Subvencije za delodajalce
Upravičeni strošek izvedbe projekta je subvencija za zaposlitev brezposelne osebe iz ciljne skupine, ki znaša 5.000,00 EUR na osebo za neprekinjeno zaposlitev za obdobje najmanj devetih mesecev za polni delovni čas 40 ur tedensko, ki je naveden v pogodbi o zaposlitvi. Subvencija se delodajalcu izplača na podlagi prejetega popolnega Zahtevka za plačilo upravičenih stroškov delodajalca ter dokazil o zaposlitvi. JSKD bo sofinanciralo le upravičene stroške, nastale v obdobju od objave javnega razpisa in najkasneje do 31. 10. 2021.
Upravičeni strošek se delodajalcu izplača na transakcijski račun, odprt v Republiki Sloveniji, ki je razviden iz registra transakcijskih računov pri AJPESu, in sicer najkasneje v 120 dneh od predložitve pravočasnega in popolnega zahtevka za plačilo upravičenih stroškov izvedbe projekta na podlagi sklenjene pogodbe oziroma ne kasneje do datuma obdobja upravičenosti izdatkov, ki je 15. 11. 2021. Dokazilo za uveljavljanje upravičenih stroškov je kopija pogodbe o zaposlitvi brezposelne osebe iz ciljne skupine, sklenjena neprekinjeno za obdobje najmanj devet mesecev in za poln delovni čas (40 ur tedensko). Dokazilo se priloži le k zahtevku: Zahtevek za plačilo upravičenih stroškov za plačilo subvencije. JSKD bo prijavo vključene osebe iz ciljne skupine v obvezna socialna zavarovanja in obstoj oziroma ohranitev njene zaposlitve preveril na podlagi REK-1 obrazca, ki ga posreduje delodajalec takoj po preteku 3 mesecev. Po preteku celotnega obdobja zaposlitve pa delodajalec predloži REK-1 obrazce za zaposlenega za celotno obdobje zaposlitve.
b) Dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi
Izbrani kandidati do brezplačnih izobraževanj se v okviru posameznih modulov zavezujejo, da bodo program v živo in/ali v spletni obliki opravili v deležu 80 % vseh predpisanih ur, oziroma, da se bodo aktivno udeležili predavanj, seminarjev in delavnic vsaj v obsegu 96 ur. Izvajalec posameznih izobraževanj bo beležil njihovo prisotnost. Na podlagi zagotovljene 80 % prisotnosti bodo prejeli certificirano potrdilo, izdano s strani JSKD, s pisno navedbo osvojenih znanj in specifičnih kompetenc, ki jih je pridobil z dopolnilnim izobraževanjem. Certificirano potrdilo bo posameznikom omogočalo lažje prehajanje na trg delovne sile. JSKD bo sofinanciralo le upravičene stroške, nastale v obdobju od objave javnega razpisa in najkasneje do 31. 10. 2021 za dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi.
V točkah 7.1 in 7.2 se doda nov odstavek, ki se glasi: JSKD si pridružuje pravico, da lahko javni razpis kadarkoli do izdaje sklepov o (ne)izboru spremeni ali prekliče, z objavo v Uradnem listu Republike Slovenije.
Javni sklad Republike Slovenije 
za kulturne dejavnosti 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti