Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/2021 z dne 5. 3. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/2021 z dne 5. 3. 2021

Kazalo

III D 1993/2019 Os-1118/21, Stran 542
Pri Okrajnem sodišču v Ljubljani je v teku zapuščinski postopek po pokojnem Francu Modic, rojen 22. 4. 1940, umrl 18. 5. 2019, nazadnje stanujoč Kolezijska 4, Ljubljana, državljan Republike Slovenije.
Zapustnik ni napravil oporoke, zato je nastopilo zakonito dedovanje, Zapustnik je bil ob smrti brez potomcev, živel naj bi v zunajzakonski skupnosti s Pavlo Jankovič, Kolezijska 4, Ljubljana. Mama zapustnika Angela Modic je umrla pred njim, oče je neznan. Bratov in sester zapustnik ni imel. Glede na navedeno pride kot dedinja II. dednega reda v poštev Pavla Jankovič, drugih dedičev II. dednega reda ni. Dediči III. dednega reda bi dedovali, če ne bi dedovala dedinja Pavla Jankovič, zato se imajo pravico izjaviti o obstoju zunajzakonske skupnosti med zapustnikom in Pavlo Jankovič. Zapustnikova babica Urška Modic in dedek Martin Modic sta umrla pred njim, enako velja za njegove tete in strice. Sodišče pa nima vseh podatkov o potomcih tet in stricev, ki bi prišli v poštev kot dediči III. dednega reda.
Sodišče zato na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju (ZD) poziva bratrance in sestrične zapustnika ter njihove potomce, kakor tudi vse ostale, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine na podlagi zakona, da se priglasijo naslovnemu sodišču v roku enega leta od objave tega oklica v Uradnem listu RS, na sodni deski sodišča in na spletni strani sodišča.
Po preteku tega roka bo sodišče zapuščinski postopek nadaljevalo ter opravilo zapuščinsko obravnavo na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga.
Okrajno sodišče v Ljubljani 
dne 8. 12. 2020 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti