Uradni list

Številka 135
Uradni list RS, št. 135/2021 z dne 27. 8. 2021
Uradni list

Uradni list RS, št. 135/2021 z dne 27. 8. 2021

Kazalo

2787. Pravilnik o sofinanciranju obratovanja in vzdrževanja žičniških naprav na smučišču na Gačah, stran 8169.

  
Na podlagi šestega odstavka 19.a člena Zakona o žičniških napravah za prevoz oseb (Uradni list RS, št. 126/03, 56/13, 33/14 in 200/20) in 14. člena Statuta Občine Semič (Uradni list RS, št. 57/10 in 27/16) je Občinski svet Občine Semič na 6. dopisni seji dne 25. 8. 2021 sprejel
P R A V I L N I K 
o sofinanciranju obratovanja in vzdrževanja žičniških naprav na smučišču na Gačah 
I. SPLOŠNE DOLOČBE 
1. člen 
(vsebina) 
Ta pravilnik določa pogoje in merila za namen sofinanciranja obratovanja in vzdrževanja žičniških naprav na smučišču na Gačah.
2. člen 
(namen financiranja) 
Finančna pomoč je namenjena delnemu pokrivanju stroškov vzdrževanja in obratovanja žičniških naprav na smučišču Gače za poletno in zimsko sezono, ki se izvaja v javnem interesu.
3. člen 
(upravičenec do sofinanciranja) 
Do sofinanciranja po tem pravilniku je upravičen upravljavec za žičniške naprave, ki javno obratujejo in omogočajo uporabo uporabnikom na pregleden in nediskriminatoren način.
4. člen 
(sofinancer) 
Sofinancer po tem pravilniku je občina, na območju katere se nahajajo žičniške naprave.
K sofinanciranju lahko na podlagi sofinancerskega sporazuma pristopijo tudi druge občine, ki smatrajo, da je delovanje smučišča na Gačah v njihovem javnem interesu.
5. člen 
(pogoji in merila) 
Do sofinanciranja je upravičen upravljavec za vlečnice Bis, Gače I, Gače Medo, Vrh ter sedežnico Gričice. Upravljavec bo moral predložiti veljavna dovoljenja za obratovanje za navedene žičniške naprave najmanj za sezono tekočega in naslednjega koledarskega leta (kot npr. 2021/2022).
Upravljavec je za žičniško napravo, ki obratuje v poletni sezoni, upravičen do sofinanciranja, če ima za poletno sezono veljavno obratovalno dovoljenje najmanj za obdobje od 16. maja do 30. septembra za tekoče koledarsko leto.
Če v času veljavnosti dovoljenja za obratovanje pride do prenosa upravljanja in s tem prenosa dovoljenja za obratovanje na novega upravljavca, je vsak upravljavec upravičen do sorazmernega zneska glede na čas upravljanja oziroma obratovanja z žičniško napravo.
Upravljavec ni upravičen do sofinanciranja, oziroma je upravičen do sorazmernega dela sofinanciranja, če žičniška naprava ni obratovala zaradi:
– izrečene prepovedi obratovanja s strani inšpektorja
– odvzema dovoljenja za obratovanje.
Upravljavec ni upravičen do sofinanciranja, če ima na dan oddaje vloge neporavnane zapadle davčne obveznosti in druge denarne nedavčne obveznosti do sofinancerke ali več sofinancerk, ki se povežejo na podlagi ustreznega sporazuma o sofinanciranju.
V primeru naknadno ugotovljenih nepravilnosti mora upravljavec vrniti neupravičeno dodeljena sredstva in v naslednjih treh letih ni upravičen do sofinanciranja po tem pravilniku.
6. člen 
(evidence) 
Evidence o dodeljenih pomočeh hrani Občina Semič deset let od datuma dodelitve pomoči.
7. člen 
(začetek veljavnosti) 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-06/2021-2
Semič, dne 25. avgusta 2021
Županja 
Občine Semič 
Polona Kambič 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti